Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás pedagógus-béremelést lengetett be – a Fidesz választási győzelme esetére

Ez a cikk több mint 2 éves.

A Világgazdaság SZJA-mentességre vonatkozó kérdésére válaszul Gulyás elmondta, a kormány továbbra is elkötelezett az adócsökkentés mellett, aminek keretében a néggyermekesek adómentességét priorizálja a kormány.

Beszélt a szociális hozzájárulási adó csökkentéséről és az iparűzési adó tavaly elfogadott szabályainak fenntartásáról is, noha hozzátette:

szeretnének minden területen adót csökkenteni.

A minimálbérek automatikus emelési mechanizmushoz kötéséről elmondta a miniszter, a kormány a megállapodásokat részesíti előnyben. Véleménye szerint ez nagyobb éves emeléseket tesz lehetővé az inflációkövető automatizmusoknál. Ez jövőre valóban igaz lesz, azonban érdemes megjegyezni, hogy inkább választási év előtti kormánydöntésről van szó, mint tárgyalások eredményéről.

A miniszter kifejtette, január elsejétől lesz pedagógus-béremelés is. Mint mondta, a következő ciklusban az egyik legnagyobb feladat a pedagógus-bérfelzárkóztatás lehet, majd egy kicsit fényezte a kormányt, miszerint 2012-13-ban nagyot léptek előre a bérek tekintetében.

Ezután gyakorlatilag elismételte, hogy a pedagógusoknak érdemes a Fideszre szavazniuk jövőre, amennyiben az orvosokéhoz hasonló nagyarányú bérfelzárkóztatásban szeretnének részesülni.

A reptéren szeretnének új terminált, vasúti elérhetőséget és a gyorsforgalmi utat fejleszteni, így gyorsabb lesz a megtérülés – noha egyébként is megéri a magyar államnak a megvásárlása, ami egyébként nemzetgazdasági és országimás-kérdés is.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt