Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az óraadó tanároknak is kötelező az oltás az állami iskolákban

Ez a cikk több mint 2 éves.

Az RTL kérdésére Gulyás elmondta, lehetségesek további járványügyi szigorítások, de egyelőre az a legfontosabb hogy mindenki oltassa be magát. A miniszter arról is beszélt, egyelőre nincs egységes döntés az elektív műtétek elhalasztásáról, eseti jelleggel születhetnek ilyen döntések az egyes intézményekben, ahol a helyi fertőzésszámok indokolják.

Azt, hogy az Operatív Törzs mikor tart legközelebb sajtótájékoztatót, Gulyás szerint „tőlük kell megkérdezni”.

Az állami iskolákban dolgozó pedagógusok oltottságáról a minsizter szerint jövő keddre fog statisztika készülni. A megbízási szerződéssel foglalkoztatott óraadó tanárok számára is kötelező a a munkáltató által elrendelt oltás, hiszen a tevékenység a lényeg – mondta Gulyás. Ugyan ez jogilag szerinte is kérdéseket vet fel, meg kell teremteni ezt a jogi környezetet, hogy rájuk is vonatkozutatható legyen – tette hozzá a miniszter.

A magyar futballválogatott közelgő, an MArino elleni budapesti világbajnoki selejtezőjének járványügyi kockázatáról azt mondta Gulyás: az egész járványelleni védekezés abból indul ki, hogy „oltottság és oltás”. „Mindenki oltassa be magát, ha valaki három oltást kapott, akkor alacsony a kockázata a részvételnek.”

Az október 23-ai rendezvények megtartását utólag is jó ötletnek tartja Gulyás -tekintve, hogy „az európai adatokhoz képest jók” a magyarországi fertőzésszámok”.

Arról, hogy Király Júlia közgazdász lemondott a K&H Bankot tulajdonló, brüsszeli székhelyű KBC Bankban betöltött igazgatósági tagságáról, miután beszédet mondott Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt rendezvényén, Gulyásnak nem volt mondandója.

Címlapkép: Pixabay