Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Szputnyik elfogyott, nagyrészt csak Pfizer fogy

Ez a cikk több mint 2 éves.

Az Index arról kérdezte a minisztert, hogy teljesen felgyógyult-e a koronavírus fertőzéséből és milyen tünetei vannak. Erre Gulyás elmondta, a betegségnek nincs utóhatása, azt 2-3 napnyi influenza szerű tünetekkel megúszta. Azzal kapcsolatban, hogy felmerült-e mint járványügyi intézkedés az ingyenes parkolás elmondta, ugyan azt több alkalommal mérlegelték, még nem merült fel mint bevezetendő intézkedés.

A raktárakban Gulyás szerint több, mint 3 millió adag Pfizer, 1 millió körüli Moderna, 1 millió körüli Jansen és 2 millió adag körüli kínai (Sinopharm) vakcina van.

A Szputnyik majdnem teljesen elfogyott. Gulyás elmondta azt is, ugyan minden típusú vakcinából fogy, a beadott adagok kétharmada Pfizer.

Az adatközléssel kapcsolatban elmondta, a kórházaknak napi egyszeri adatközlési kötelezettségük van, ezért akadhatnak eltérések a valós számoktól. De az olyan esetekben, mint a múltheti, két megyéből későn érkező információk miatti adattorlódás nem mindennapos, abban az esetben is eljárás indult.

Arról, hogy Budapest megkapta-e már a közösségi közlekedési normatívát a kormánytól azt mondta, ebben nem biztos. Itt a HÉV fővárosi önkormányzat és a kormány közti közös üzemeltetési szerződés lejárta után, annak megújítása körül volt egy vita a két hatalmi szervezet között. Ha ez lezárult, akkor Gulyás szerint biztosan utalták már a támogatást.