Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kormánynak a milliárdos cég-mutyival nincs dolga, a Pegasus vásárlás nem tény attól, hogy Kósa Lajos azt mondta

Ez a cikk több mint 2 éves.

A 444.hu az általuk felderített antigén teszt vásárlási üggyel kapcsolatban kérdezte a minisztert. Eszerint tavaly az Országos Kórházi Főigazgatóság egy Minerva tanácsadó Kft.-től vett 3,1 milliárd forintért gyorsteszteket. A Kft.-t néhány hónappal korábba hozta létre a ferencvárosi parkolási botrány egyik kulcsszereplője, Martos Dániel, majd a szerződés lejárta után azt átiratták egy 20 éves borsodi fiatalember nevére.

Ezzel kapcsolatban Gulyás elmondta, a kormánynak csak kormánynak akkor van dolga, ha a cég nem teljesítette a kötelezettségeit, vagy nem fizetett meg közterhet, illetve akkor, ha a közbeszerzésnél szabálytalanságok történtek.

A Pegasus botránnyal kapcsolatban megismételte, hogy Pintér Sándor mindent elmondott, illetve nem erősítette meg, hogy a belügyminisztérium vásárolt ilyen eszközt, arról annyit mondott,

„ez nem tény, csak Kósa Lajos ezt mondta.”

Szerinte foglalkozástól függetlenül meg lehet figyelni bárkit, aki maga nemzetbiztonsági kockázatot jelent, vagy aki kapcsolatban áll kockázatot jelentő személyekkel. Vadai Ágnes például azt mondta, hogy nem volt arról szó Pintér Sándor meghallgatásán, hogy a belügy vásárolt volna Pegasust, Gulyás szerint ez is mutatja, hogy ez nem tény.