Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A fideszesek saját magukkal beszélgetnek, Dudás Róbert tudakolja, „Mit gondol erről, Miniszterelnök úr?”

Ez a cikk több mint 2 éves.

Miután a Fidesz képviselői egy jó pár éves, sajátos rituálé keretében több körben is önmagukat interpellálták, sőt még kölcsönösen megnyugtató viszontválaszokat is adtak egymásnak Gyurcsány Ferencről, Európáról és történelmi kérdésekről, Dudás Róbert jobbikos képviselő kapott szót, aki Orbánt kérdezte.

Dudás úgy fogalmazott, három hét alatt hatszor emelkedett az üzemanyag ára, és további emelkedés van kilátásban. Kéréseire nem kapott választ, pedig szorgalmazta, hogy fagyasszák be az üzemanyagárat. Gulyás Gergely szerinte azt mondta, hogy figyelemmel kíséri az árak alakulását, ezt ironikusan megköszönte Dudás.

Hajlandó-e a kormány segíteni a munkavállalókat a munkába járás költségeinek csökkentésével, és hajlandó-e a jövedéki adót drasztikusan csökkenteni?

Orbán válaszában kifejtette, hogy hazánkban a benzinár emelkedése automatikusan csökkenti az adót. Szerinte spekuláció van. Az árbefagyasztás szerinte veszélyes lépés, több kárt is okozhat, mint amennyi hasznot. De szerinte elkövetkezhet az a helyzet, hogy árbefagyasztásra lesz szükség. Szerinte bérfejlesztéssel kiiktatható a magas benzinár okozta nehézség.

Dudás viszontválaszában továbbra is a jövedéki adó csökkentését és a benzin árának befagyasztását kérte. Emlékeztetett rá, hogy korábban a kormányzat is ezeket az eszközöket helyezte kilátásba hasonló esetben.

Orbán viszontválaszában megjegyezte, hogy ugyanarra a srófra jár az agya a jobbikos képviselővel, de higgadtan kell cselekedni, egyébként nyitott bármilyen javaslatra az ellenzék részéről.

 

Címlapkép: MTI/Komka Péter