Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tolna megyében szoros volt a verseny, a második kerületben fölényesen nyert Márki-Zay

Ez a cikk több mint 2 éves.

Bejelentette az Országos Előválasztási Bizottság az első részeredményeket. A sajtótájékoztatón a szavazóbiztos elmondta, minden egyes alkalommal egy megyét és egy budapesti választó körzetet jelentenek be, hogy a nagyon különböző térségek ismertetésével átfogóbb képet nyújtsanak.

A második fordulóban Tolna megyében Dobrev Klára 4972  sátras és 532 online szavazatot kapott, míg Márki-Zay 3306 személyes és 1711 internetes voksot gyűjtött be, így összesen 5504 és 5017 szavazatot szereztek, amivel Dobrev Klára lett az első helyezett a szavazatok 52,3%-val. Ezenkívül mindösszesen 19 érvénytelen szavazat és 82 nem hitelesített szavazat volt, amiket így nem tudtak számításba venni.

Budapest 4-es választókörzetében Dobrev Klára 1165 szavazatot kapott a sátrakban, és 788-at online, Márki Zay Péter 2436 személyesen leadott és 3666 internetes ikszet gyűjtött be. Így itt összesen Dobrevnek 1953-an, míg Márki-Zaynak 6102-en szavaztak bizalmat, így itt a Mindenki Magyarországa jelöltje nyert 75,8%-os szavazataránnyal.

Ezt az eredményt nehéz összehasonlítani az első körrel, a Moszkva téri sátorban leadott szavaztok ebben nincsenek benne, a forgalmas budapesti csomópontokon többen szavaztak olyanok, akik nem az adott hely választókörzetébe tartoznak – jegyezte meg a választóbiztos.