Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ismét terheléses támadás érte az előválasztás weboldalát és a 444.hu-t

Ez a cikk több mint 2 éves.

Tegnap éppen abban az időpontban, amikor az előválasztás online felületeit túlterheléses támadás érte, egyúttal hasonló csapást mértek a 444.hu oldalára is. Amint azt a lap főszerkesztője, Uj Péter tegnap éjszakai közleményében jelezte:

„Szombat délután tapasztalhatták, hogy a 444 hoszabb-rövidebb időre eltűnt az internetről, majd csak valami furcsa felirat („Checking your browser before access” vagy ilyesmi) megjelenése után, lassan, kisebb-nagyobb hibákkal jelent meg újra.

Az ok egyértelmű: túlterheléses (DDOS) támadás érte a szervereinket. Ez kábé azt jelenti, hogy a támadó nagy adatcsomagokat küld a célpont felé, ezzel tulajdonképpen megbénítja a forgalmat, elérhetetlenné teszi a megtámadott szervert.„

Azonban ma délután, az előválasztási eredmények nyilvánosságra hozásának kezdete után nem sokkal ismét elérhetetlenné vált az oldal. A lap munkatársai az újabb leállásról a következőt írták:

„Kedves Olvasóink! Ahogy tegnap, úgy ma is túlterheléses támadás érte a 444-et kiszolgáló szervereket. A szolgáltatóval közösen dolgozunk a megoldáson. Köszönjük a türelmet!”

 

Frissítés:

Miközben a 444-hu továbbra sem érhető el, a hírportálon olvasható hibaüzenethez hasonló figyelmeztetés jelent meg az elovalasztas2021.hu-n is. Az előválasztás hivatalos oldalán csak egy Captcha ellenőrző felület és egy hibaüzenet olvasható.