Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hivatalosan is lezárult az előválasztás, a győztes Márki-Zay Péter

Ez a cikk több mint 2 éves.
Immáron hivatalos,  Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást.
A hódmezővásárhelyi polgármester 371 560 szavazatot szerzett a második fordulóban, mellyel 56,7%-ot ért el. Dobrev Klára 283 677 voksot kapott, vagyis a szavazatok 43,3%-át szerezte meg. A százalékok tehát jól mutatják Márki-Zay egyértelmű győzelmét.
Az MMM jelöltje Budapest választókerületeiben tarolt a legnagyobbat, majd a szavazatok feldolgozottságának előrehaladtával vidéken is átvette a vezetést. Márki-Zay eredményváró eseményén kijelentette, „ez a kicsik győzelme”. A rendezvények Karácsony Gergely és Orosz Anna is felszólaltak.
A főpolgármester elmondta, ma Magyarországon a szelídség, a szeretet és a hazaszeretet forradalma zajlik.  ,,Olyan kormányt akarunk, amely nem csak az elmúlt 10 év hanem az elmúlt 30 év hibáit is orvosolni fogja.” Karácsony szerint Márki-Zay Péter az a jelölt, aki képes lesz békét és szeretetet hozni az országban.

Békés, méltóságteljes forradalom volt az előválasztás Orosz Anna szerint. A Momentum ügyvezető elnöke úgy véli, az előválasztáson résztvevők igent mondtak a demokráciára, a tiszta versenyre, a párbeszédre, a megújulásra és a megtisztulásra, hitet kölcsönöztek mindenkinek ,akiknek elege van a rendszerből. Megköszönte a lebonyolítást az aktivistáknak, önkénteseknek, Karácsony Gergelynek pedig a visszalépését, amivel elősegítette Márki-Zay győzelmét.

Ahogy lassan csorogtak be a részeredmények, Dobrev Klára is gratulált Márki-Zay Péternek. A DK jelöltje sajtótájékoztatón értékelte az előválasztást, ahol elmondta, telefonon már gratulált Márki-Zaynak és biztosította támogatásáról.
,,Azt szeretném kérni mindenkitől, hogy mostantól kezdve ne egymással foglalkozzunk, hanem azzal, hogy a hatpárti ellenzéki összefogás hogyan fogja legyőzni Orbán Viktor kormányát.”
Dobrev Klára sajtótájékoztatóját Márki-Zay Péter eredményváró eseményén is közvetítették, ahol a tömeg megtapsolta a DK-s jelöltet.

A Mérce honlapja az elmúlt órákban akadozott, így az előválasztással kapcsolatos eseményekről Facebook oldalunkon tudtunk beszámolni. Informatikus kollégánk jelenleg is az akadályok elhárításán dolgozik, nem kizárt, hogy a Mérce olvasása a továbbiakban is akadályokba fog ütközni. A naplófájlokból nyert adatok arra utalnak, hogy a Mércét terheléses támadás érte, a mai napon kis mennyiségű IP-címről milliós nagyságrendű felhasználó kereste fel az oldalunkat. Amint azt olvashattátok, a nap folyamán a 444.hu-t és az előválasztás hivatalos oldalát is támadás érte. Az elkövetők kilétéről egyelőre semmit nem tudunk, így arról sem, hogy a támadást pártmegrendelésre hajtották végre, avagy magánzók.