Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kunhalmi Ágnes: ne haljon meg több szombathelyi az országban csak azért, mert Önök késlekednek!

Ez a cikk több mint 3 éves.

Másodikként Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke tette fel „Hogy is van ez?” címmel a kérdését.

A képviselő a Szombathelyen kialakult helyzetet hozta szóba: „Nemrég kijelentette, hogy senki ne csináljon politikát a járványkezelésből, mivel az már a mélypont. Ugyanezt gondolja Szombathely polgármestere, Nemény András is” – kezdte felszólalását Kunhalmi, aki szerint a kormány nem tartja be az Orbán által megfogalmazottakat.

„Mielőtt oltásellenességgel vádolna, kérdezném, miért nem kapott Szombathely engedélyt az oltópontok létrehozására, amikor mások kaptak?” –  kérdezte Kunhalmi.

A kérés ellenére válaszában Orbán főleg arról beszélt, hogy az ellenzéknek le kellene állítania az oltásellenes kampányát, és hangsúlyozta, hogy már félmillió embert oltottak be kínai vagy orosz vakcinával – szerinte ha az ellenzéken múlt volna, akkor ezek az emberek most nem lennének beoltva, és sokan közülük meghaltak volna.

„Az ilyen emberek haláláért személyesen Önöket terhelné a felelősség” – jelentette ki.

Ezen felül Orbán azzal válaszolt a szombathelyi helyzetre, hogy jelenleg van elegendő oltópont az országban, vakcinából van kevés. Ha több vakcina lesz, akkor majd elfogadja a kormány a plusz segítséget az önkormányzatoktól.

Budapest, 2021. március 16.
Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Balra Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje.
MTI/Kovács Tamás

Kunhalmi szerint önmagában nem jelent sikeres járványkezelést, hogy az átoltottság tekintetében Európában az élvonalban vagyunk. A képviselő felemlegette az első két hullám közti késlekedést, valamint a nyitásról szóló konzultációt közvetlenül a harmadik hullám előtt.

Viszontválaszában Orbán ismét csak azt hangsúlyozta, hogy az MSZP az oltások ellen kampányol, és arra kérte Kunhalmit, hogy vegye rá a pártját arra, hogy ezt hagyják abba. „Minden vakcina jobb, mint a tüdő elvesztése, minden vakcina jobb, mint ez a betegség!” – mondta a miniszterelnök. A szombathelyi háziorvosok kérésére pedig arra kérte a hatóságot, hogy menjenek ki azoknak a rendelőibe, akik jelezték, hogy nem tudják beadni az oltást, és segítsenek nekik ebben.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi