Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Keresztes László Lóránt: a kormány csak Brüsszelben áll ki a magyar szuverenitásért

Ez a cikk több mint 3 éves.

„Ki vállalja a felelősséget?” címmel tett fel kérdést Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője.

A képviselő a Fidesz Néppártból való távozását emlegette fel, szerinte a magyar embereket ez a kizárás kevéssé érdekli, de azt a kérdést jogosan feltehetnék, hogy kormányzati pozícióból miért nem állnak ki a magyar szuverenitásért akkor, amikor a kínai befektetésekről van szó?

Budapest, 2021. március 16.
Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. március 16-án.
MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor válaszát azzal kezdte, hogy bár ő igyekezett megérteni a kérdést, de egymás hegyén-hátán volt egy csomó. „Mi a magyarokat képviseljük Brüsszelben is, Önök itt is Brüsszelt képviselik” – jelentette ki a miniszterelnök. Majd feltette a kérdést, hogy milyen kínai és orosz nagyhatalmi érdekek fenyegetik Magyarországot? „Mi ezt a hidegháborús gondolkodást egyáltalán nem támogatjuk.” Orbán szerint mi szeretnénk mindenkivel minél gyümölcsözőbb, barátságos viszonyt kialakítani, olyat, ami jó a magyar embereknek.

Keresztes szerint az a valóban nemzeti álláspont, ha egy kormány biztosítja, hogy mindenki a szülőföldjén tudjon boldogulni, ehelyett ez a kormány a Budapest-Belgrád vasútvonalra költ milliárdokat, amely a nemzeti érdekekkel ellentétes.

Orbán szerint itt az a kérdés, hogy a kínai termékek kinek az országán keresztül mennek Nyugat-Európába. Annál nagyobb sikert nehezen könyvelhetne el egy nemzet, hogy ebben a versenyben nyert – jelentette ki a miniszterelnök.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi