Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Harangozó a százszázalékos táppénz folyósítását kérte számon Orbánon

Ez a cikk több mint 3 éves.

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban kérdezte a miniszterelnököt, ennek keretében felsorolta a vonatkozó statisztikai adatokat.

A képviselő azt kérdezte, miért nem adja meg a kormány a százszázalékos táppénzt az igazolt fertőzötteknek, illetve hogy a miniszterelnök hajlandó lenne-e megfogadni az MSZP javaslatát, hogy a gyereket nevelő, koronavírus miatt állást vesztetteknek gyerekenként ötvenezer forintot adjanak.

Orbán válaszában elmondta, hogy aki beteg lesz, táppénzre megy, és megkapja a 60 százalékot, ha munkában betegedett meg, akkor pedig egy közigazgatási eljárás után megkaphatja a maradék 40 százalékot is. Ezután azzal vádolta az ellenzéket, hogy csak bizonyos társadalmi csoportoknak adnák meg a 100 százalékos táppénzt.

Harangozó erre válaszul elmondta, a kormány jelenleg a miniszterelnök szavaival ellentétben a kormány nem adja meg a százszázalékos táppénzt, többek között a pedagógusoknak sem. Majd közölte, hogy javaslatuk szerint minden koronavírusfertőzöttnek feltételek nélkül megadnák a százszázalékos táppénzt. Ezután jelezte, hogy nem mindenkinek lesz olyan könnyű a karácsony, mint a miniszterelnöknek és környezetének.

Itt érdemes megjegyezni, hogy az MSZP valamennyi igazolt koronavírus-fertőzöttnek folyósítaná a százszázalékos táppénzt, hogy az emberek inkább maradjanak otthon, míg Orbán valamennyiszer arról beszélt, hogy amennyiben valaki bizonyítani tudja, hogy munkavégzés közben fertőződött meg, igényelheti az összeget. A táppénz-helyzetről itt írtunk.

Orbán erre válaszul kifejtette, a vírus nemcsak a baloldalt gyötri meg, ezért a jobboldaliaknak sem lesz szép karácsonyuk.

Ezután megismételte, hogyan lehet megkapni a táppénzt, majd elmondta, a közigazgatási eljárás valóban lehetne egyszerűbb, mint mondta, „ezen rajta leszünk”.

Harangozó kérdése és a miniszterelnöki válasz az alább visszanézhető:

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi