Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vadai „alkalmatlan pánikkormányzásnak” nevezte a kormány járványkezelését

Ez a cikk több mint 3 éves.

Vadai Ágnes azonnali kérdésében szembesítette Orbán Viktor néhány korábbi kijelentésével, például azzal, miszerint mindenki, aki elkapja a vírust, meg fog gyógyulni, illetve, hogy korlátlan kapacitások állnak rendelkezésre az egészségügyben.

„Ilyeneket épeszű ember nem mond” – jelentette ki a DK képviselője.

Vadai hozzátette: Orbán tökéleteshez közelítő védekezést, állig felfegyverkezést ígért, és a lezárás előtt egy héttel kijelentette, a mostani szigorítások elegendőek a járvány kordában tartására.

Lopni tud, hazudozni tud, kitalált ellenfelekkel hadakozni tud, de kormányozni nem – vonta le a következtetést az ellenzéki képviselő, majd feltette kérdését:

„meddig veszélyezteti az ön alkalmatlan pánikkormányzása a magyarokat?”

Orbán szerint van abban valami magabiztosan pikáns, hogy egy olyan párt tagja beszél hazugságról, akinek a pártelnöke korábban beismerte, hazudtak reggel, délben esete.

A miniszterelnök szerint a hazugság bajnoka a jelenleg is a baloldal, álápolónőkkel és kamuvideókkal.

Hozzátette, az ország fölkészült, az ország védekezik. És ez nem a kormány egyedüli tettrekészségének az érdeme, de kórházigazgatók, vezető ápolók munkájának érdeme is. Az ő munkájukat vonják kétségbe, amikor a magyar járványkezelést kritizálják – húzta be a tipikusan fideszes retorikai csavart Orbán, amely révén minden kormányt érő kritikát a magyar nemzet elleni kritikaként állít be.

Viszontválaszában Vadai megjegyezte, tudta, hogy gyurcsányozással fog válaszolni Orbán, hiszen egy alternatív valóságban él, ahol mindenki hibás Gyurcsánytól a gyíkemberekig, csak a kormányfő nem.

„Ember, kit érdekel, hogy mi volt 14 évvel ezelőtt?” – tette fel a kérdést Vadai.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor