Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Stummer János: Ki fogja a felelősségét vállalni annak, hogy amíg az egészségügy az összeomlás szélén, addig a kormány a választási törvénnyel babrál?

Ez a cikk több mint 3 éves.

Stummer János jobbikos képviselő szerint a kormány retorikájában a járványhelyzet miatt mindenki felelős, csak az ország vezetése nem.

A képviselő ezek után azt kérdezte, mégis kit kellene majd hibáztatni azért, hogy a kormány azt tartotta a legfontosabbnak, hogy a balhátvéd és a cserekapus kapjon bérkompenzációt, ne a járvány által veszélybe sodort munkavállalók. Ki fogja a felelősségét vállalni annak, hogy amíg az egészségügy az összeomlás szélén, addig a kormány a választási törvénnyel babrál? – kérdezte.

A kormányfő úgy válaszolt, amikor a vakcina segítségével megállítottuk a vírust, akkor áll a számvetés elébe, és akkor majd nemzetközi összevetésben meg lehet ítélni a magyar járványkezelés minőségét.

Cáfolta azt, hogy nem készültek fel, szerinte ugyanis az utóbbi évtizedben nőtt a foglalkoztatottság száma, 75 százalékos béremelést kaptak az ápolók, és most 100 százalékos béremelés készül az orvosok esetében.

Stummer viszontválaszában arra kérte az Országgyűlést, egy perc néma tiszteletadással adózzanak annak a 2544 embernek, aki azóta haltak meg, hogy Orbán szeptember 16-án kijelentette, mindenkit meg fognak menteni, akit járvány utolér.

A néma tiszteletadásra való felhívást Orbánék nem fogadták el, ehelyett a miniszterelnök szerint a menthetetlen betegek megmentésére senki sem vállalkozhat. A magyar statisztikák szerinte egyébként kifejezetten korrektek, mert nem csak azt teszik közzé, kik haltak meg a fertőzésben, hanem azok számát is, akik a fertőzés hatására valamilyen létező krónikus betegségükben veszítették életüket.