Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter Orbánnak: „Kezdjenek el végre dolgozni!”

Ez a cikk több mint 3 éves.

Alig kezdte el Jakab Péter, a Jobbik elnöke szokásos dörgedelmeit, Kövér László már rendre is utasította, miután Jakab azzal kezdte, „Orbán megőrült.”

Végül mégis folytathatta, kiderült, hogy mindezzel Orbán M1-en leadott interjújában elhangzott sorosozásra reagált. Majd hosszasan sorolta, hogyan költötték minden másra a Gazdaságvédelmi alap pénzét a kormányban, mint éppen munkahelyvédelemre, miközben az álláskeresési járadékot sem hosszabbították meg.

Orbán válaszában úgy kezdte, 14.785 orvos, és több mint 28 ezer mentős dolgozik, 582 beteg fekszik intenzív ágyakon, és a miniszterelnök szerint még bőven van kapacitás. Több mint 7000 páciens fekszik kórházban Coviddal, úgy fejezte be, ma 4 millió 500 ezer munkahely van, tehát több, mint a járvány kezdetén.

Jakab válaszában úgy fogalmazott, „ne szerencsétlenkedjen tovább” Orbán, tehát minimum 80%-os béremelésre és általános, ingyenes tesztelésre van szükség.

„Fogja meg végre a munka végét és kezdjen el dolgozni!”

-fejezte be Jakab viszontválaszát.

Erre Orbán hasonlóan szenvtelen hangnemben úgy válaszolt, 1 millió fóre vetítve az összes beteg és összes elhunyt száma is jóval alacsonyabb, mint az EU-s átlag. Majd úgy folytatta, a kormánypártnak „minden élet számít, önnek viszont úgy látom, semmi sem drága.”

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi