Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Varju nehezményezte, hogy a bizottság kormánypárti többsége az ellenzék valamennyi módosítóját leszavazta

Ez a cikk több mint 3 éves.

Varju László kezdte a kisebbségi vélemények sorát. Emlékeztetett, 2020-21 különleges évek lesznek a gazdasági válság miatt, és megjegyezte, több, mint 800 módosító indítvánnyal éltek a költségvetés módosításával kapcsolatban, ezeket a kormánypárti többség egytől egyig leszavazta.

Kifejtette, a kormánypártok és az ellenzék vitája különösen élesen jelenik meg négy módosítóban.

Mindazonáltal érdemesnek tartja megjegyezni, hogy kétséges, hogy a jövő évi hatásokat a kormány gazdaságvédelmi intézkedései hogyan tudják kivédeni, kiemelve, hogy a 2020-as költségvetést is módosítják, és véleménye szerint a kormány rosszul méri fel a bizonytalanságokat, és azt se tudja, milyen irányba kellene mozdulni.

Emlékeztetett, valamennyi képviselő a minél gyorsabb helyreállításban érdekelt – ugyanakkor a kormány nem cselekszik megfelelően, és ez rengeteg munkahelybe került, ahogy a költségvetést is rossz időpontban nyújtotta be. Ezzel szemben úgy gondolja, több értelme lett volna a módosítást szeptemberben benyújtani.

Kisebbségi véleményként megjelent, hogy több területen, például az önkormányzatok és a szociális ellátás területét nem kezeli a kormány megfelelően – ráadásul a területekre rálátókat sem hallgatták meg, pedig hasznos információkkal szolgálhattak volna.