Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kásler Ungárnak sem tudta megválaszolni, miért nem kapnak a szociális dolgozók egyszeri juttatást

Ez a cikk több mint 3 éves.

Ungár Péter LMP-s képviselő Káslert kérdezte. Elmondta, az egészségügyi dolgozók támogatását, túlórapótlékként és veszélyességi pótlékként helyesen indokolta meg a minisztérium, így igazán megindokolhatná, hogy a szociális dolgozók miért nem kapnak ennyit.

Említette, 45 milliárdba kerülne a szociális dolgozók bérkiegészítése, másra is elkölt ennyit a kormány, és nem szeretné, ha el kellene kezdenie sorolnia, mi mindenre.

A szociális dolgozók rettenetesen keveset keresnek, ennek ellenére mindössze köszönetet kapnak a kormánytól, amivel nem sokra mennek.

Kásler elmondta, lehetséges egyszeri jövedelemkiegészítést adni, illetve lehet fizetést emelni, ezután hosszasan és részletesen beszélt arról, mily módon emelte a kormány a szociális dolgozók bérét, és hogy ezt folytatni szándékozik, 2020-ban például 36 milliárdot fordított a kormány a béremelésre.

Ungár természetesen nem volt elégedett a válasszal, tekintve, hogy nem hangzott el. Így felszólította a minisztert, ne fideszes közleményeket olvasson fel, hanem inkább próbáljon meg válaszolni a kérdésre, majd elhívta intézménylátogatásra, hogy meggyőződhessen a dolgozók körülményeiről és fizetéséről, majd ezután elvinné Ausztriába is, ahol szintén magyarok dolgoznak hasonló munkakörökben, és akkor meggyőződhetne a különbségekről.

Kásler sajnos nem fogadta el a meghívást. A kérdésre továbbra sem válaszolt.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt