Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán: július elsejével kifizetjük az 500 ezer forintot az egészségügyi dolgozóknak

Ez a cikk több mint 3 éves.

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője a munkanélküliségi adatokkal és a gazdasági mentőcsomaggal összefüggésben kérdezte Orbán Viktort.

Harangozó felhívta rá a figyelmet, hogy bár a miniszterelnök minden idők legnagyobb gazdasági mentőcsomagját jelentette be április elején, ezt követően 1 hónapig nem történt semmi, csupán annyi, hogy május 8-án 600 millió forintot fizettek ki néhány száz cégnek; épp amikor 800 milliárdot szavaztak meg a Budapest-Belgrád vasútvonalra, amit Mészáros Lőrinc építhet – tette hozzá az MSZP képviselője.

Harangozó hozzátette, 330 700 ember lett április végére munkanélküli, ez a lakosság 7,1%-a. Múlt pénteken pedig azt hozták nyilvánosságra, hogy a Szent János Kórházban kevesebb fizetést kaptak az ápolók áprilisban, mint korábban, de épp ez történt a katonáknál is, akiktől elvették a plusz juttatásaik többségét veszélyhelyzetben, így 100-200 forinttal kevesebb nettó bért vittek haza.

„Miniszterelnök, ön mit üzen a 330 ezer munkanélkülinek, és mit üzen ezeknek az ápolóknak, katonáknak?” – Tette fel a kérdést Harangozó.

Orbán erre kijelentette: július elsejével kifizetik az 500 ezer forintot az egészségügyi dolgozóknak.

„Azoknak, akik elvesztették a munkájukat, azt üzenem, forduljanak hozzánk” – tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán ezt követően hasonló válasszal reagált, mint Jakab Péter azonnali kérdésére: a járványügyi védekezés gazdasági bejelentéseit hangsúlyozta, illetve felsorolt számos olyan európai országot, ahol kevesebben haltak meg, mint Magyarországon.

A miniszterelnök úgy fogalmazott „nem lottón nyertük a sikeres védekezést”, sokan – beleértve a kormányt is – jól tették a dolgukat a veszélyhelyzetben.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás