Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Csárdi Antal: visszataszító, hogy a kormány lemondott 300 ezer emberről

Ez a cikk több mint 3 éves.

Az LMP képviselője a Palkovics Lászlónak intézett azonnali kérdésében úgy fogalmazott, el tudnák fogadni, hogy a kormány nem a segélyezésben hisz, hanem a munkahelyek teremtésében, ha látszanának ennek a részeredményei.

Viszont a munkanélküli segély ideje 3 hónap, és a vészhelyzet is lassan ennyi ideje tart, így kérdés, mi lesz azokkal, akik hamarosan már nem kapják tovább az álláskeresési járulékot.

„Visszataszító, hogy a kormány lemondott 300 ezer emberről, és most két választásuk van: mehetnek közmunkára vagy a Németh Szilárd által vezényelt toborzásra” – fogalmazott Csárdi Antal.

Az LMP képviselője szerint Európa leggyengébb Kurzarbeitje nem nyújt segítséget sem az egyéni vállalkozók, sem a mikrovállalkozások, sem a munkájukat elvesztő emberek számára.

„Akik turizmusban, szolgáltatóiparban elvesztették a munkájukat, és 2 hét múlva lejár a 3 hónap munkanélküli segély, hova tudnak fordulni?” – Tette fel a kérdést az LMP képviselője.

Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere az Orbán által már többször elmondott gazdasági intézkedésekre hivatkozott, majd elmondta: jelenleg 97 ezer ember kap álláskeresési járadékot, 70 278 ember kap foglalkozás-helyettesítő támogatást, de őket akarják elhelyezni majd más területeken. Nem gondolja, hogy a Kurzarbeitünk gyenge lenne, mert sok cég jelentkezett, ebből közel 6 ezer mikrovállalkozás. Szerinte nem lehet értéktelen dolog, ha ennyien jelentkeztek rá.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi