Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Milyen volt a május elseje a Mércén?

Ez a cikk több mint 3 éves.

Elsősorban borzasztóan izgalmas!

Soha az elmúlt 130 évben nem volt olyan, hogy a munkások ünnepén karanténban lettünk volna. De mikor, ha nem ma fontos felszólalni a munkavállalók érdekeiért?

Ma, amikor rendkívüli a helyzet, és amikor oly sokakat fenyeget a közelgő gazdasági válság, amikor a munkavállalók még kiszolgáltatottabbak, és számtalan aspektusa változott egyik napról a másikra radikálisan meg az életünknek.

Ma első alkalommal tematikus napot tartottunk a Mércén, kiemelten foglalkoztunk május elsejével, méghozzá egy igazán inspiráló és széles körű együttműködés eredményeként. Rengeteg program futott nálunk egész nap, ami a szakszervezetek és a civil szervezetek együttműködésének volt köszönhető.

Ezért szeretném megköszönni a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának, a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülésnek, hogy minket választottak május elsejei rendezvényük helyszínéül.

A Szolidaritási Akciócsoportnak, hogy rengeteg tudást és energiát rakott ezekbe a programokba.

Az aHang platformnak és a FES-nek, hogy a lebonyolításban segítettek.

Dániel Andrásnak, Adamik Zsoltnak és Mészáros Ágostonnak, hogy olyan különleges gyerekprogrammal készültek erre a napra, amit a nekem napközben írt visszajelzések alapján még a felnőttek is imádtak.

Külön szeretném megköszönni annak a szervezői stábnak, amely esténként órákon át gyúrta és alakította ezt a programot, hogy a lehető legszínesebb és legjobb legyen: Abdallah-Magdy Szabrinának, Buri Evelinnek, Dvorácskó Balázsnak, Karácsony Szilárdnak, Meszmann Tibornak, Sidó Zoltánnak, Szatmári Lajosnak és Székely Tamásnak, hogy még az idő szűkössége és a folyton felmerülő nehézségek ellenére is konstruktívan és jó hangulatban szerveztük meg ezt az eseményt.

A Partizán egész stábjának, hogy idejüket és energiájukat nem kímélve segítettek minket, hogy ez a nap igazán gördülékenyen menjen.

És nagyon köszönöm minden mércés munkatársamnak, akik az elmúlt időszakban rengeteg energiát tettek abba, hogy ez a május elseje ilyen különleges és kiemelkedő legyen.

És persze minden olvasónknak és nézőnknek, akik követtek minket ezen az izgalmas napon!

Ha tetszett az egész napos programunk, akkor arra kérlek, támogassátok a Mércét, hogy tovább fejlődhessünk, és még több, még jobb, még izgalmasabb programokat, cikkeket és videókat készíthessünk.

Köszönjük!

...

Havonta rendszeresen támogatom a Mércét

Egyszeri összeggel támogatom a Mércét

Egyszeri bankkártyás támogatás

Támogatási lehetőségek