Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lakhatási válság és bérlői önszerveződés

Ez a cikk több mint 3 éves.

A megszűnő munkahelyek és kieső jövedelmek miatt nagyon sok embernek jelent majd gondot a lakbér, a rezsi és a jelzáloghitel fizetése.

Vannak azonban olyan közösségi és szolidáris megoldások, amelyek képesek lehetnek érdemben reagálni ezekre a problémákra.

Ez a beszélgetés két ilyen lehetőségről szól majd elsősorban: a bérlői szakszervezetekről, amelyek többek közt Barcelonában és Londonban is sikeresen lépnek fel az albérlők érdekeinek képviseletében. Valamint a bérlői lakásszövetkezetekről, amelyek például szakszervezeti tagok lakhatását oldják meg hosszú távon is megfizethető módon.

Vendégek: Pósfai Zsuzsanna (Periféria Központ) és Szabó Natasa (Szolidáris Gazdaság Központ).

Az elmúlt hetekben a Mércén Szolidaritás a válságban címmel közöltünk cikksorozatot, amelynek célja, hogy rendszerkritikus szemüvegen keresztül nézzen rá a koronavírus-járványra, és olyan közösségi cselekvési lehetőségeket mutasson be, amelyek segítségével nemcsak a mostani válsághelyzetet vészelhetjük át, de hosszabb távon is fenntartható, elidegenedéstől mentes életet élhetünk. Az írások közül most különösen ajánljuk azt, amely a beszélgetéshez kapcsolódik:

Címlapkép: Thury Lili