Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tordai Bence a Fidesznek: „Önök nemcsak alkalmatlanok, de embertelenek is.”

Ez a cikk 4 éves.

Tordai Bence napirend előtti felszólalásában elmondta, a védekezés helyett a magukat „nemzeti konzervatívnak valló újságírók” prostituáltnak nevezték Szabó Tímeát, „férgezik” az ellenzéki szavazókat, és Karácsony Gergely főpolgármestert teszik meg bűnbaknak a budapesti idősotthonokban kialakult helyzetért.

Kiemelte, bíróságon fognak elégtételt venni Szabó Tímea frakcióvezető kormánypárti gyalázása miatt, mivel szerinte halálos fenyegetéseket is kap már az ügy miatt.

Ő is elmondta, szerinte a kormány nem oszt elég maszkot, „teljesen alkalmatlan” a védekezésre, és még a kórházi dolgozóknak is adományokat gyűjtenek, hogy legyen védőfelszerelés. Ezenkívül szerinte a kormány gazdasági terve „munkahelyek ezreit” tette tönkre. Ez szerinte azzal jár, hogy „legalább ötvenezer de valószínűleg százezer” munkahely szűnt már meg.

„Önök ebben is megbuktak, mert nemcsak alkalmatlanok de embertelenek is.”

-tette hozzá a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Szerinte csupán civil szerveződések és jó szándékú állampolgárok munkájának eredménye, hogy a kormány egyes feladatai el vannak végezve.

A Tordainak válaszoló Dömötör Csaba államtitkár szerint viszont a kormány óriási kedvezményekről, garantált hitelkeretről, és a 13. havi nyugdíj visszavezetéséről is döntött, és az egészségügyben is „helyt áll” a védekezésben.

Tordainak visszavágva felemlegette, hiába tagadják, a Párbeszéd megpróbálja a határon túli magyaroknak szóló segítséget szabotálni és „ez fáj nekik.” Azt is megismételte, szerinte az ellenzék „álhíreket terjeszt” a halálozási arányról Magyarországról, holott az inkább átlagos.

Az is elismételte, a Pesti úti idősotthonban „egyetlen ellenőrzés sem talált orvost”, Karácsony Gergely pedig „még egyszer sem látogatott el az otthonba”. Szerinte az ellenzék „nem végzi a munkáját”, és felhívta őket „szálljanak be” a Fidesz által vezetett összefogásba.

Címlapkép: MTI/MTI Fotószerkesztõség/Máthé Zoltán