Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Teljes a harmónia Mesterházy Attila MSZP-s képviselő és Orbán között

Ez a cikk több mint 3 éves.

„Én azok közé tartozom, akik szurkolnak azért, hogy a kormány intézkedései sikeresek legyenek”

– kezdte békülékeny hangon kérdését Mesterházy Attila MSZP-s képviselő, a párt 2010-es, és 2014-es miniszterelnök-jelöltje. Szerinte, egy kínai mondás nyomán, minden válság veszély és lehetőség is, de a lehetőségre szeretne koncentrálni.

Mesterházy szerint egyáltalán nem mindegy, hogy kitől függ egy ország, ő pedig a kínai befolyás veszélyességére figyelmeztetett. Szerinte egész Magyarországot újra kell tervezni a válság után: önellátásra és új gazdasági szerkezetre lesz szükség, hiszen „a világ nem lesz többé ugyanolyan” a vírusok fenyegetése pedig fennmarad majd.

Válaszul Orbán Viktor közölte, „zavarba hozta őt” az ellenzék képviselője, azzal, hogy „szurkol nekik”, és sajnálja, hogy ezzel Mesterházy „szűk kisebbséget” képvisel.

A miniszterelnök kiemelte, a Mesterházy által felvetett kérdésekről készen áll az ellenzékkel egyeztetéseket folytatni, hiszen valóban „teljesen új lehetőségek nyílhatnak meg” a járvány-válság nyomán.

Mesterházy hasonlóan barátságos hangnemben válaszolt és felvetette, egy összpárti „jövő bizottságát” kellene létrehozni a kihívások kezelésére.

„Sohasem oda kell futni, ahol a labda van, hanem oda, ahol majd lesz. Egy ilyen bizottságnak pont ez lesz a feladata” – reagált ismét barátságosan Orbán.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás