Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán: „minden egyes kórházban minden védekezési eszköz egyheti mennyiségben rendelkezésre áll.”

Ez a cikk több mint 3 éves.

Harangozó Tamás, az MSZP padsoraiból arról kérdezte a miniszterelnököt, miért használják a Pesti úti idősotthon tragédiáját az ellenzék és a főváros ellen, miközben Tatabányán és Mezőszilason történt halálesetek kapcsán nem vállalja a személyes felelősséget. Harangozó szerint mindezzel együtt elfogadhatatlan, hogy a kormánymédia „gyilkosozza” Karácsony Gergelyt.

Mindeközben szerinte Orbán „szkafanderben járja” a kórházakat, miközben az orvosok vidéken saját költségen vesznek védőruhát. Miközben azt állítja szeritne Orbán hogy nem adósodik el az ország, aközben 750 milliárdos kínai hitelt is felvett.

Válaszában Orbán hangsúlyozta, „mindent megtesz annak érdekében”, hogy a Pesti úti „szabálytalanságok ne uralják el a belpolitikát”, ezért az ügy megoldását a hatóságokra bízná. Hozzátette, „mégiscsak ebből az egyetlen intézményből került ki az elhalálozott betegek 10%-a.” Szerinte ezért „lesz itt majd miről beszélni” Karácsonynak a járvány végén.

Hozzátette, szerinte minden egyes kórházban minden védekezési eszköz egyheti mennyiségben rendelkezésre áll.

Harangozó szerint erős, hogy a miniszterelnök ezzel orvosokat, szociális munkásokat „hazugoz le”, ezeket ugyanis ők mondták, nem az ellenzék. A Pesti útról ezzel szemben többet hallunk, mint a vízállás-jelentésről.

Harangozó szerint a kormány a rendkívüli állapotot is „a Balaton széthordására” használja fel.

Viszontválaszában Orbán Harangozó egy korábbi, újságinterjújából idézte őt, nevezetesen azt, hogy „saját választóit árulta el az MSZP”, és hogy „már senki sem hallgat” rájuk.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán