Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter Orbánnak: Jól gondolom, hogy még soha nem dolgozott máshol, mint a Parlamentben?

Ez a cikk több mint 3 éves.

Az azonnali kérdéseket Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kezdte.

„Azt mondta néhány héttel ezelőtt, hogy a válságot az ellenzék nélkül is megoldja: nem érdekel, hogy velünk vagy nélkülünk, csak oldja meg!”

– kezdte felszólalását Jakab, majd azzal folytatta, hogy szerinte csak olyan ember mond olyat, hogy majd a munkáltató és a munkavállaló leül és megbeszélik a dolgokat együtt, aki soha nem dolgozott még a Parlamenten kívül. „Jól gondolom, hogy Ön nem dolgozott még máshol?” kérdezte Orbánt.

„Tömegével kerülnek utcára a melósok, pénz és jövedelem nélkül, számlákkal a nyakukon- ha Önök tényleg nem tudnak mit kezdeni a bajbajutottak tömegével, akkor mihez kellett a felhatalmazási törvény, a korona?”

Orbán válaszát azzal kezdte, hogy Magyarországon olyan rendszer él már hosszú ideje, hogy a munkáltatók és a munkavállalók megállapodnak egymással. Orbán szerint osztályharcos álláspontot képvisel az ellenzék azért, hogy egymás ellen fordítsa a dolgozókat és a munkáltatókat, eztaz álláspontot a kormány nem osztja.

„Válság idején a vádaskodás helyett az ország érdeke az első. Önök egyetlen percig sem nézték az ország érdekét” – jelentette ki a miniszterelnök. „Egy dolgot bizonyítottak, ha baj van, Önökre nem lehet számítani.”

Jakab egyperces viszontválaszában kijelentette, hogy korlátlan hatalomhoz korlátlan felelősség is társul, majd Tiborcz és Mészáros állami milliárdjait emlegette fel, szerinte, ha igazán szolidárisak lennének, akkor fizessenek különadót.

„Most nem a családdal meg a haverokkal kell szolidárisnak lenni, hanem az országgal!”

Orbán válaszában kijelentette, hogy a Jobbik az egyetlen olyan párt, amelyet kilóra megvettek. „Erről mindenki tud – beszéljék meg a gazdáikkal, ha szeretnének közadakozni” – mondta a miniszterelnök, amire a kormánypárti képviselők hangos tapssal reagáltak.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd