Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Arató Gergely szerint szánalmas, hogy a kormány 10 év után még mindig az előző kormányra mutogat

Ez a cikk több mint 3 éves.

Arató Gergely szerint a kormány válságkezelő intézkedései nem hatásosak. A munkahelymentő és gazdaságvédelmi csomag nem menti a munkahelyeket, amióta bejelentették, azóta újabb vállalatokra és ágazatokra terjedt tovább az elbocsátási hullám. Ezek után még azt sem tudják megmondani, hány munkanélküli van – Arató szerint a kormány titkolja a valós számot, hogy ne kelljen támogatást adni.

Orbán válaszát azzal kezdte, hogy az előző kormány gazdaságpolitikáját emlegette fel, aminek eredményeként csupán 3 millió ember dolgozott, a mostani kormány alatt pedig 4,5 millió ember.

Arató szerint nincs szánalmasabb annál, hogy a kormány 10 év után még mindig az előző kormányra mutogat. „Van különbség az Önök és egy balközép gazdaságpolitika között, de azokat, akik nem tudják, miből adjanak enni a gyerekeiknek, ez  a vita nem érdekli. Az érdekli őket, hogy miért nem kaphatnak nagyobb munkanélküli segélyt.”

Orbán szerint amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit fog a kormány létrehozni. „Mi nem tudjuk a múltat végképp eltörölni, de szívesen felidézzük” – viccelődött a miniszterelnök, majd felemlegette, hány megszorító intézkedést szavazott meg személy szerint Arató is: a 13. havi nyugdíj megszüntetését, a GYES 3 évről 2 évre csökkentését, az ingatlanadó és a tandíj bevezetését, az ÁFA 5%-os emelését és a fizetős egészségügy bevezetését.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás