Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szabó Tímea: „Szégyen és kudarc a maguk kormányzása”

Ez a cikk több mint 4 éves.

Napirend előtti felszólalásában a Párbeszéd társelnöke és frakcióvezetője arról beszélt, tegnap az évértékelések napja volt, Orbán Viktor a Várkert Bazárban, az emberek Dunaújvárosban értékelték a kormányt.  Utóbbi helyen Orbán megbukott, az egyesült ellenzék győzedelmeskedett – mondta Szabó, aki gratulált a teljes ellenzék által támogatott jobbikos Kálló Gergelynek a győzelméért.

Aaz ellenzék elsöprő győzelme Szabó Tímea szerint nem a semmiből jött: a migránsozó, sorosozó, gyűlöletkeltő kormánypárti retorika mögött

„üresség szégyen és kudarc bújik meg.”

A politikus úgy vélte, Orbánnak beszélnie kellett volna arról, januárban miért drágult 20 százalékkal a hús ára, miért 340 forint egy euró. Miért nem beszélt arról, hogy egymillió ember nem tudja fizetni a rezsijét, és tavalyhoz képest is többen vesztették életükben fagyhalál.

„Szégyen és kudarc a maguk kormányzása” – ismételte meg alapállítását Szabó.

Tétlenül nézik, hogy a férfiak gyilkolják feleségeiket és gyerekeiket, mert maguk tagadják a családon belüli erőszak – mondta Szabó, aki szerint az utóbbi idők véres tragédiái után is csak „Varga Judit hajlobogtatását” kapták.

A Párbeszéd politikusa az Orbán által tegnap bejelentett klímavédelmi intézkedések hiteltelenségét is ostorozta: ha be akarják tiltani az egyszer használatos műanyagot, akkor miért nem szavaztak egyedüliként a fideszesek a tiltás ellen Brüsszelben? – kérdezte.

Miután a valóságról nem akarnak beszélni, ezért új ellenséget gyártanak, folytatta Szabó. Elmondta, a Párbeszéd meghívására a parlamentben ülnek a gyöngyöspatai romák képviselői.

„Mondják a szemükbe, hogy az ő gyerekeik lesznek az új ellenség!” – szólította fel Szabó a gyöngyöspatai romák szegregációja miatt jogerősen megítélt kártérítéseket elvitató fideszeseket.

Zárásképp rámutatott: veszélyes és aljas játék, amit a kormány a magyar emberekkel művel, nem meglepő tehát, hogy utóbbiaknak elegük van ebből, és szavaztak nagy arányban az ellenzékre Dunaújvárosban is.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor