Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter: ha a Fidesz így folytatja, 2022-ben 106 Ludas Matyi páholja el őket

Ez a cikk több mint 4 éves.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke elsőként a dunaújvárosi választásról beszélt. Elmondta, a Fidesz azt hiszi, a kormányzati Döbrögik azt tesznek amit akarnak, de a dunaújvárosi Ludas Matyik megmutatták, hogy nem tehet a kormánypárt bármit, amit akar, ahogy azt is, hogy három a magyar igazság.

  1. Ne nézd hülyének a magyart mert pórul jársz: mégis ezt teszik, ahogy mondta, a Fidesz telepakolja az országot propagandával, hogy bemutassa, milyen hatalmas sikereket értek el, és mennyivel jobb minden, azonban „a boltban a kasszánál minden kiderül”, mikor a nyugdíjasok és a dolgozók szembesülnek azzal, hogy az infláció kiüti elvileg növekvő bevételeiket.
  2. A pénz nem azé aki ellopja, hanem azé aki megdolgozik érte: ehhez képest a Fidesz azt hiszi, hogy büntetlenül vehetnek el milliókat a nép zsebéből. Privatizálhatják a Balatont, ahogy valamennyi rentábilis üzletet, ahogy például a Mátrai Erőmű is Mészárosé akkor, mikor nyereséges, de ismét a népé, mikor veszteséges.
  3. Kard által vész, ki kardot ragad: lassan az egész nép ellen kardot rántanak, ellenségnek tekintenek mindenkit, aki nem ért velük egyet, mindenkit, aki hajlandó gondolkodni ebben az országban, ellenben akik hajbókolnak, azokat megjutalmazzák.

Kifejtette, noha Orbán az évértékelőjén magának jelest adott, a nép is értékelte őket, és elégtelent kaptak.

Felszólította a Fideszt, hogy változtasson politikáján, ahogy a jobbik is változtatott (hangos zúgolódás az ülésteremben).

Mint mondta, valóban tolvajok ellen jöttek létre 2003-ban, azonban a Fidesszel minden megváltozott, mert nem csak a pénzüket veszik el, hanem a jogukat, a szabadságukat és az életüket is. Így együtt kell működniük olyanokkal, akiktől nagyon messze állnak, de meg kell adni az esélyt a változásra. Hozzátette, elszámoltatás lesz, de a változás képességét nem szabad senkitől elvitatni.

A Fidesznek végezetül azt javasolta, állítson magán és változzon meg, mert most ugyan egy Ludas Matyi nézett szembe a Döbrögikkel, azonban ha a kormánypárt így folytatja, 2022-ben 106 Ludas Matyi fogja elpáholni őket (utalva itt az országgyűlési EVK-k számára).

Címlapkép: MTI/Kovács Attila