Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A koronavírus a legfontosabb kérdés, ezért volt ma Orbán helyett Kásler a parlamentben

Ez a cikk több mint 4 éves.

„A kormány most a koronavírus elleni küzdelemről szóló tájékoztatást ítélte a legfontosabbnak és a legsürgősebbnek, arról pedig Kásler Miklós miniszter tud hiteles és alapos tájékoztatást adni”

– nyilatkozta Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke a HVG-nek, miután a lap megkérdezte, miért nem vesz részt a kormányfő a tavaszi országgyűlési ülésszak első napján.

Kásler ezt valóban meg is tette, elmondta, hogy felállt az operatív törzs, melynek feladata az új típusú vírusos megbetegedés és a járvány elleni védekezés, ezt pedig a Pintér Sándor alá tartozó belügyminisztérium felügyeli, tehát noha az egészségügy Káslerhez tartozik, a járvány elleni védekezés nem.

Kásler volt az első felszólaló, miután elmondta a vírus elleni védekezés jelenlegi állását (jól állnak), valamennyi frakció kommentálta, az ellenzék leginkább az egészségügy siralmas helyzetére, míg a kormánypártok az egészségügy kiváló állapotára reflektáltak.

Mindazonáltal az eddigi szokásokhoz képest meglepő fordulat, hogy Orbán nem volt jelen a mai ülésen.

Ha az ülésterembe nem is, templomba ellátogatott Orbán, legalábbis ez derül ki Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-bejegyzéséből: