Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Több százan tüntetnek a Városmajorban a Becsület napi szélsőjobboldali rendezvény ellen

Ez a cikk több mint 4 éves.

Városmajor Kettőkor kezdődik a Vér és Becsület, a Légió Hungária és a Betyársereg közös „Becsület napi” rendezvénye. A Városmajorban végül engedélyezett eseményre folyamatosan érkeznek a résztvevők, eddig 200 fő körüli csoport gyűlt össze.

A Városmajori templom területét egyetlen irányból, a Csaba utca felől lehet megközelíteni, a rendőrkordonon csak a sajtó munkatársait és az ott lakókat engedik át. A sajtó belépő munkatársait a Légió Hungária egyenruhát viselők tájékoztatják a rendezvény szabályairól.

A Városmajorban gyülekeznek az antifasiszta tüntetők is, akik az eseménytől 500 méterre kaptak engedélyt a tiltakozásra. Az eddig nagyjából 300 ellentüntetőből álló csoport zajongással próbálja megzavarni a szélsőjobboldali rendezvényt, igyekeznek „minél nagyobb zajt csapni, hogy hallják: Budapest nem kér a nácikból”.

Egy másik 100 fős, nagyszámban romákból álló csoport közelebb ment a rendezvényre érkezők találkozó pontjához, ami abban a Maros utcában van, ahol az egyik leghírhedtebb zsidómészárlás történt amikor Kun Páter vezetésével a Chevra Kadisa kórházának (Budai Izraelita Szentegylet Gyógyintézet) 92 betegét nyilasok agyonlőtték.

Címlapkép: Mérce