Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán tiszteli Lázárt, de szerinte inkább Hódmezővásárhellyel kellene foglalkoznia

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az Index Orbántól kérdező tudósítója felidézi, mind Stumpf István, mind Navracsics Tibor, mind pedig Lázár János volt miniszter Orbánnal kapcsolatos kritikáiról, Bencsik Gábor jobboldali újságíró megjegyzéséről, mely szerint „egyre többeket irritál a Fidesz” kérdezte a miniszterelnököt, felvetve, nem túl arrogáns-e a kormánypárt kommunikációja és a politikája, illetve hogy a kommunikációért felelős Rogán Antal miniszter marad-e.

Ezenkívül a KESMA sajtókonglomerátumról is kérdezték, és arról, elégedett-e az abban lévő kormánymédia működésével.

Orbán a miniszterek kritikáiról leszögezte, elfogult volt „főminisztereivel” szemben, sőt kiemelte „mindhárom a barátja”, Stumpf pedig volt kollégiumi igazgatója is, ezért mindhármukat tiszteli. Arra a megjegyzésére, hogy túl öreg lenne, elismerte, ha „támadó középpályás már nem lehetsz, legyél 8-as helyett 6-os.”

Navracsiscsról leszögezte, az ő munkájára továbbra is igényt tart, és kormánybiztosi kinevezése is van, Veszprém európai kulturális fővárosáért felel.

Lázár Jánossal volt a legkritikusabb a miniszterelnök, szerinte azonban Hódmezővásárhely elvesztése nagyon fájó pont, ezért szerinte az alföldi várost „a Fidesznek vissza kell szereznie” és azt javasolta Lázárnak, hogy inkább erre koncentráljon.

Bencsik – akinek a miniszterelnök látványosan nem tudta felidézni a keresztnevét – kommentárjára úgy reagált, valóban küzdelmes éveken van túl a jobboldal, ezért azután most inkább a békésebb „nemzeti konzultációk” korszaka jöhet el újra a küzdelem helyett.

„Vannak, akik itt már hosszú idő óta ismerik a kormányaim működését, ez immár a 14. év, amikor miniszterelnök vagyok, és mindenki tudhatja rólam, hogy nem szeretem a kapkodást.”

-kezdte Orbán a Rogán ügyére vonatkozó kérdést, majd úgy folytatta:

„Nix ugribugri!”

Kifejtette, minden minisztere, így Rogán is „szuverén személyiség”, és inkább javítani és nem elküldeni kell az embereket. Szerinte nyugat-európai „rossz gyakorlat” a „közvélemény nyomására” elküldeni minisztereket, ezt pedig nem akarja folytatni.

A KESMA működésével kapcsolatban hozzátette, ő egy éve csak arról beszélt, hogy versenyjogilag áldását adta az alapítvány működésére, de „ez egy magánalapítvány.” A médiát Orbán szerint a miniszterelnöknek nem helyes minősíteni, „kivéve, ha egyes esetekben fake newsok forognak fenn.”

A média arányosságával kapcsolatban azt mondta:

„Én nem várom egyetlen újságírótól sem, hogy ne vállalja a véleményét!”

-kiemelte, a nézeteitől senki sem független. Hozzátette, szerinte a politikai irányultság szerinti megoszlás a magyar médiában mára „körülbelül 50-50%-ra” áll, ez pedig szerinte „optimista vélemény.”

Hozzátette, ő töredelmesen elismerte magáról, hogy „öregedő középpályás”, azonban a valódi fiatalság „nem életkor, hanem dinamizmus kérdése”. Szerinte például Donald Trump és Boris Johnson a két legfiatalabb politikus.