Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Győrben nem babra megy a játék

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az AFP is a klímastratégiára volt kíváncsi, vagyis elsősorban arra, hogy a szélenergiával kezd-e valamit a kormány?

Nem- mondta Orbán. „Azért nem, mert nem vagyunk gazdag ország”, ezért a miniszterelnök szerint az atomenergia és a napenergia az a két prioritás, amivel tudnak foglalkozni, a szélenergia nincs fókuszában a magyar kormánynak.

Borkai Zsolt kapcsán az AFP kérdésére Orbán kis tanakodás után jelezte:

„Nem vagyok egy peep show szurkoló.”

És bár saját bevallása szerint a miniszterelnök nem szeret kukkolni, de érti, hogy az emberek egy része nem utasítja el a szórakozás ezen formáját. És miután nagyon sokan látták, „aminek nem kellett volna megtörténni” (vagyis hogy Borkai Zsolt polgármester egy luxusjachton szexel sok alkohol és néhány másik ember társaságában lyukas zokniban), ez a miniszterelnök szerint is nyilvánvalóan hatást gyakorolt az őszi önkormányzati választás eredményeire. „De teljes bizonytalanságban vagyunk, hogy mekkorát” -mondta.

Orbán szerint a legkönnyebb épp az lenne, ha elvitetnék az egész balhét Borkaival, ám azt sem szabad elfelejteni, hogy Győrben ő nyert, nem más.

A miniszterelnök utólag is azt gondolja, hogy Borkai Zsolt „jól döntött”, amikor nem lépett vissza a választás előtt, mert akkor az ellenzék közös jelöltje nyer, ellenben az is jó döntés volt, hogy utóbb lemondott, lehetőséget adva ezzel a Fidesznek arra, hogy a választókat újra megnyerjék maguknak.

„Nem babra megy a játék.”

A miniszterelnök nagyon nem szeretné, ha huzakodni kéne a kormánynak egy ellenzéki polgármesterrel, pláne nem Győrben, ami a magyar gazdaság egyik zászlóshajója.

Mint pártelnöknek, minden egyes elvesztett városért terheli felelősség – szórt hamut a fejére Orbán Viktor. Mentségére azt hozta fel, hogy több helyen nyertek, mint ahol vesztettek.

„Ha nem így lett volna, nem is tudnám megtartani a pártelnöki tisztséget. És a kormányzati pozíciókra is volt hatással a választási eredmény” – jegyezte meg Orbán.