Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Amit Tarlós megkapott volna, azt Karácsony is meg fogja.”

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Budapest és a kormány közt zajló meccsről érdeklődött az ATV, felidézve, hogy a fővárossal kapcsolatos ügyekben Orbán állítása szerint még mindig a Tarlós Istvánnal kötött megállapodás van érvényben. Arra voltak kíváncsiak: kész-e a kormány módosítani a megállapodáson,”hogy Karácsonyék ne érezzék úgy, hogy kivéreztetik a fővárost”, és adnak-e több pénzt Budapestnek?

„Nem azért nem adtunk több pénzt Tarlós idején, mert nem akartunk, hanem mert ennyi volt” – válaszolta Orbán, és a sportszerűség jegyében jelezte:

„Amit Tarlós megkapott volna, azt Karácsony is meg fogja.”

Készül-e a Fidesz kilépésre a Néppártból? – szólt az ATV következő kérdése, Orbán egyértelmű választ nem adott, csak azt mondta, minden lehetőségre készül.

Kis huzavona volt ezután: mivel korábban az Index nem tehette fel egyenként a kérdéseit Orbánnak, a miniszterelnök jelezte az ATV munkatársának is, hogy nem szép dolog, hogy ő nem tartja be ezeket a szabályokat. Kovács Zoltán szóvivő még 2, egyszerre feltett kérdést engedélyezett az ATV-nek.

Csuhaj Ildikó ezután még a arra volt kíváncsi, hogy látta-e Orbán a „Bölcsek tanácsának” jelentését, tervez-e találkozni Donald Tuskkal, és mit gondol arról, hogy G. Fodor Gábor is értekezett a minap a Fidesz cselekvési lehetőségeiről.

Orbán nem látta a bölcsek jelentését, nem tudja, mikor lesz találkozó Tuskkal, az utolsó kérdésre reagálva pedig rámutatott: szerinte általában az szokott történni, hogy az újságírók és elemzők értelmezik, hogy mit csinálnak a politikusok, a miniszterelnök pedig nem akarja elemezni, hogy G. Fodor, mint elemző, mit elemez.

„Nekem nem kell ezt kommentálnom, mindenki azt ír, amit akar.”