Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Mátrai Erőmű bezárása tragédia lenne, ezért veszi meg az állam

Ez a cikk több mint 4 éves.

Orbán 2 órával ezelőtt a klímastratégiáról szólva jelezte: szerinte a klímasemlegesség drága dolog, az árát pedig elsősorban a legszennyezőbb nagyvállalatokkal kellene megfizettetni. A Bloomberg ennek kapcsán kérdezte: akkor a Mátrai Erőművet (amely az egyik legszennyezőbb erőmű) miért tervezi megvenni a kormány?

Korábban külföldi tulajdonban volt az erőmű, de a tulajdonos be akarta zárni – emlékeztetett Orbán, aki szerint nehéz döntés volt, hogy megvegyék-e, de 10 ezer ember munkahelyéről volt szó, ezért úgy döntöttek, hogy az erőmű bezárása „egy tragédia” lenne.

Transzparens módon veszik majd meg, és utólag is transzparens lesz az adás-vétel – jelentette ki.

Államosították a meddőségi klinikákat: miért? – kérdezte még a Bloomberg, és azt is, hogy terveznek-e más államosításokat is?

Orbán szerint egyrészt nem államosítottak, hanem megvásárolták ezeket a klinikákat. Ezután bioetikai kérdéseket sorolt a miniszterelnök, mondván, akkor tudnak ezekre a bioetikai kérdésekre felelősen válaszolni, ha az elejétől a végéig látják a folyamatot.

Orbán közölte: a másik ok, ami miatt így döntöttek, az, hogy ingyenessé akarják tenni a meddőség kezelését.

Az Néppártból való kilépést érintő kérdésre Orbán ismét csak annyit jelzett, hogy egyeztetnie kell Donald Tuskkal, Sebastian Kurzzal és Annegret Kramp-Karrenbauerrel, mielőtt meghozza a döntést.