Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pikó András is megtartotta első beszédét Józsefváros megválasztott polgármestereként

Ez a cikk több mint 4 éves.

Fotó: Mérce

Pikó András megválasztott polgármesterként körülbelül 150 ember előtt tartotta meg első beszédét a nemzeti ünnepen. Kezdésként hangsúlyozta:

„Sokan vagyunk és sokfélék, de egyaránt emlékezni és tiszteletet adni jöttünk… Ez az emlékezés, az hogy ennyien állunk itt, sokan és sokfélén, ’56 lényegét, a nemzeti közösség élményének megélését jelenti számunkra.”

1956 az erkölcs forradalma volt, de nem a magányos hősöké, hanem a közösségé, amely a jövő érdekében legyőzte a jelen félelmeit – hangsúlyozta a polgármester.

Fotó: Mérce

Erős és szabad nemzetet erős és szolidáris közösségek alkotnak, ezt tanítja nekünk 1956 – mondta Pikó, aki kiemelte: az ötvenhatosok sem értettek egyet sok mindenben, de egyetértettek abban, hogy a jövő érdekében közösen kell harcolniuk. „Ha hagyjuk, hogy annál, ami összeköt bennünket, erősebb legyen az, ami szétválaszt, akkor mi is gyengék és szolgák leszünk” – jelentette ki.

„Szeretnénk erőt meríteni sorsukból… Ötvenhat örökösei akkor leszünk, ha erős közösségeket teremtünk szerte az országban és itt, Józsefvárosban is. És a közösségeinkben erőt merítve, egymást segítve és támogatva, közösen, minden nap legyőzzük a jelen félelmeit, és elkezdünk dolgozni azért, hogy a jövő reményei valóra váljanak” – fogalmazott az új polgármester.

A VIII. kerületben a Corvin köznél tartanak megemlékezést, az eseményt élőben közvetítjük: