Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

LMP: 1956 üzenete a mai zöld küzdelemnek és a hatalomnak is szól

Ez a cikk több mint 1 éves.

Ma is vannak közöttünk forradalmárok, akik a jelenlegi gazdasági és társadalmi rendszer igazságtalanságaival és a kihalás veszélyével szemben emelik fel hangjukat. 2019 lázadói erőszakmentesen veszik fel a küzdelmet a mindent eluraló gazdasági-politikai hatalommal és elittel szemben.

– mondta Kendernay János, az LMP társelnöke az I. kerületben lévő Mansfeld Péter-emlékműnél. Beszédében kifejtette, hogy az emberek társadalmi igazságosságérzete ’56-ból is tud erőt meríteni, így 1956 üzenete a mai zöld küzdelemnek és a hatalomnak is szól.

„2019 lázadói” nemcsak a klímaváltozás miatt aggódva mennek az utcára, hanem többet akarnak: hogy a klímaváltozás következményeit ne terheljék a szegényekre, a kiszolgáltatottakra és a nemzetekre.

Kendernay az emlékműnél tartott megemlékezésen felidézte az 1956-os forradalom legfiatalabb mártírja, Mansfeld Péter 1959-es kivégzését, valamint beszélt az 1989-es rendszerváltásról is, kijelentette, hogy a történelem kivételes ajándéka volt, hogy erőszakmentesen sikerült mélyreható változásokat elérni.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán