Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vörös vonalat húzott a Széll Kálmán térre Szanyi Tiborral az Európai Baloldal

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest, Széll Kálmán tér „Elpirult” a Széll Kálmán tér egy része szombaton, ahol Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke és Szanyi Tibor MSZP-s EP-képviselő szervezett flashmobot

„Vörös Vonalak Európában”

címmel.

Azért gyűltünk ma össze, hogy megmutassuk mindannyiunknak, hogy hol vannak azok a „vörös vonalak” amiket ebben az országban nem lenne illő átlépni – mondta Szanyi Tibor, az MSZP-Párbeszéd listájának második helyezettje, miután mindenkit köszöntött „itt, a Moszkva téren”.

Szanyi kitért rá, nem akarják, hogy „Magyarország egy olyan hétfőre ébredjen”, ahol tovább hömpölyög a korrupció, és amikor tovább „feszül és ránk szorul” az energiaszegénység.

Az MSZP és az Európai Baloldal aktivistái a tér kövére ragasztott vörös vonallal szimbolikusan megjelenítették azt a határt, amelyhez szerint mára elért az orbáni politika, és amelyet nem szabad átlépni. (A vonal túloldalára Orbán neve mellett Strache, Le Pen és Salvini került még rá). A jelenlévő szimpatizánsok pedig gondosan ügyeltek is arra, hogy a leragasztott csík másik oldalán maradjanak, és ne lépjék át az immáron nem csak lélektani határt (bár az egyik háromlábú mikrofonállvány támasztéka a videó tanúsága szerint jelentősen átlógott).

Szanyi azt mondta, amellett, hogy a jelenlévők nem lépték át a vonalat, azt akarják, hogy „Magyarország egyetlen polgára se lépje át azt”, ezért kell az MSZP-Párbeszéd listájára szavazni.

„Ma és holnap, majd utána minden nap fogunk húzni nemcsak Magyarországon, hanem Európában is. Mi a béke, az együttműködés oldalán, a baloldalon vagyunk, míg a vörös vonal jobb oldalán Orbán, Strache, Le Pen és Salvini, akik gyűlöletet terjesztenek” – tette hozzá Vajnai Attila.

Vajnai beszélt arról is, hogy Nemzeti Választási Bizottság elutasította a Mi Hazánk Mozgalom rasszista választási reklámfilmje miatt benyújtott kifogását.

Címlapkép: Szanyi Tibor Facebook-oldala