Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rettenetesen alacsony eddig a részvétel eddig a szlovák EP-választásokon

Ez a cikk több mint 4 éves.

pozsony, szlovákia A SME.sk arról ír, eddig szinte senkit nem mozgatott meg az EP-választás az országban, nyoma sincsen az elnökválasztáson tapasztalt hirtelen lekesedésnek. A lap tudósítója a kelet-szlovákiai Tőketerebesen a szegregált cigánytelepről is jelentkezett, ahol, éppen a legszegényebbek közül, a voksolás szinte senki nem mozgatott meg.

Az északi Turócszentmárton 9-es körzetéből származó adatok is jellemzőek, 13 óráig ott 673 regisztrált szavazóbol csupán 80 jelent meg.

Eddig azonban még a leggazdagab pozsonyi, külvárosi kerületek szavazókörei is eléggé konganak.

A választás valószínűleg a nacionalista, de nevében szociáldemokrata kormánypárt, a Smer, és a még sokkal nacionalistább, Marian Kotleba vezette Mi Szlovákiánk között fog minden valószínűség szerint eldőlni, míg az ellenük szavazó liberális és jobbközép pártok táborai szinte semmiféle életjelet nem mutattak eddig.

Mindezek ellenére Maroš Šefčovič a kormánypárt EP-listavezetője és volt energiaügyi európai biztos, mivel az idei EP-választások tétje szerinte igenis nagy, megnövekedett részvételre számít az országban.

(SME.sk)

Címlapkép: Denník SME, Twitter