Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márki-Zay Péter csak 5 pártot ajánl a Fidesz ellenében

Ez a cikk több mint 4 éves.

Márki-Zay Péter is aktívan szavazásra buzdít az utolsó napokban – olyannyira, hogy ma délután fel is szólal a Hadházy Ákos által szervezett kampányzáró demonstráción, amelyet az immár hagyományosnak tekinthető helyszínen, a Kunigunda útján, az MTVA székháza előtt tartanak majd (és amiről a Mérce is tudósít majd).

De Márki-Zay a Facebook-oldalán is igyekszik aktivizálni a választópolgárokat. Legutóbbi posztjában például ezt írja:

„Szavazzon az alábbi pártok közül az Önnek legszimpatikusabbra:

  • Jobbik
  • MSZP
  • DK
  • LMP
  • Momentum”

Ami egyből szembetűnik, az az, hogy Márki-Zay lefelejtette az MSZP mellől pártszövetségesét, a Párbeszédet (pedig a közös lista 4. helyén az a Jávor Benedek van, aki nem mellesleg az egyik legismertebb és legtevékenyebb EP-képviselő volt az előző ciklusban).

De még ennél is érdekesebb, hogy Márki-Zay mindössze 5 pártot ajánl. Pedig 9 párt és pártszövetség van összesen a listán.

Értelemszerű, hogy az ellenzéki összefogás egyik szószólójaként Márki-Zay nem ajánlja a Fidesz-KDNP szövetséget, és ha eltekintünk attól is, hogy a Jobbikból kiszakadt, erősen szélsőjobboldali, de ki tudja, miből finanszírozott Mi Hazánk Mozgalom is szerepel a listán, mint ahogy az utóbbi években már kifejezetten fideszes szólamokat pengető Magyar Munkáspárt is, az különösen feltűnő, hogy Márki-Zay a Magyar Kétfarkú Kutyapártot sem említi – hovatovább Hódmezővásárhelyen volt olyan kutyapártos aktivista, aki olyan intenzitással kampányolt mellette, hogy végül elbocsájtották a kórházból, ahol beteghordozóként dolgozott.

Nem tisztünk sem a Magyar Munkáspárt, sem a Mi Hazánk Mozgalom, vagy éppen a Magyar Kétfarkú Kutyapárt védelme. De egy demokratikus választáson, még akkor is, ha a szavazókat valami (mondjuk a Fidesz-KDNP) ellen mozgósítjuk, talán érdemes megemlíteni, hogy a választópolgárok milyen pártokkal találkozhatnak majd a szavazólapon.

A poszt itt olvasható:

Címlapkép: Márki-Zay Péter a 2018. április 21-i tüntetésen / Mérce