Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Immár a szlovákok is befejezték a szavazást, mi is búcsúzunk

Ez a cikk több mint 4 éves.

És kijöttek holnap előtt az utolsó sajtóbecslések is.

A Europe Elects aggregált táblázata szerint erősödik majd a szlovák fasiszta L’SNS de a Smernek lesz eggyel több helye, valamint a Progresszív Szlovákia második lehet végül:

Hasonlóképpen megbecsülték a német EP-választás vasárnapi eredményeit is a nagyobb lapok, ezek alapján a választások két nagy vesztese a kormánykoalíció két pártja lesz, de a szociáldemokraták sokkal súlyosabb veszteségeket szenvedhetnek majd: míg Merkelék 7 helyet bukhatnak, addig az SPD 11-et, a Zöldek 6 helyet a szélsőjobbos AfD pedig 5 helyet szerehet pluszban.

Különlegesség, hogy a Europe Elects szerint az euroföderalista Volt párt első ízben bekerülhet majd az EP-be:

A Görögországról szóló előzetes becslés szerint pedig tényleg veszíthet a Sziriza, hiszen az ellenzéki, jobboldali Nea Demokratía párt 8, míg ők 6 helyre számíthatnak szerintük. A Görög Kommunista Párt 2, míg a neonáci Arany Hajnal 3 helyet is kaphat.

A Csehországra vonatkozó becslés szerint pedig mind a kormányzó ANO, mind pedig a Kalózpárt 5-5 helyet szerezhet majd meg a 21-ből.

Hogy mindebből mi válik valóra, az holnap ilyenkorra már lassan kiderül.

A Mérce holnap este nemcsak szöveges, hanem élő videós műsorral is vár mindenkit, mára azonban itt el is búcsúzunk, és köszönjük az egész napos figyelmet!