Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fideszes aktivisták tépkedték le az MSZP-Párbeszéd plakátjait Győrben

Ez a cikk több mint 4 éves.

Győr Egy fehér furgonnal közlekedő társaságot kaptak rajta azon, hogy Győrben sorban szedik le és tüntetik el az ellenzéki plakátokat. A szocialisták szerint a több mint 40 MSZP-s hirdetést begyűjtő különítmény fideszes megrendelésre cselekedett.

Az esetről Pollreisz Balázs, az MSZP győri elnöke számolt be a Facebookon, valamint a Népszava is beszámolt róla.


Pollreisz elmondása szerint az elmúlt hetekben rendszeressé vált, hogy az MSZP-Párbeszéd plakátjai eltünedeztek a hirdetési felületekről, legutóbb pedig lakossági bejelentésekből értesült arról az MSZP győri irodája, hogy egy fehér furgon „nyeli el” sorra a szocialisták plakátjait.

Péntek éjszaka aztán MSZP-s plakátragasztók érték tetten a tépkedőket: az aktivisták arra lettek figyelmesek, hogy egy Fidesz-matricás furgonból öt ember ugrik ki, és nekiáll leszaggatni a ragasztótól még nedves hirdetéseket.

Az MSZP-s aktivisták szóváltásba keveredtek a tépkedőkkel, ezért Pollreisz, aki maga is a helyszínen tartózkodott, kihívta a rendőröket, a rendőri intézkedés során pedig kiderült, hogy a furgon rakterében több tucatnyi plakát mellett 41 darab, letépett műanyag MSZP-Párbeszéd hirdetőtáblát is találtak. A rongálás miatt az Pollreisz ott helyben feljelentést tett.

Pollreisz a videóban azt is elmondja, hogy az intézkedés során a furgonos csapat tagjai azt is elárulták nekik, hogy ők maguk Fidesz-aktivisták, és „felsőbb utasításra” szedték le a plakátokat.

A letépett, megrongált táblákat már nem tudták visszahelyezni, a helyi szocialisták ezeket  – mint a fenti videón is látszik – újrahasznosították: a 41 táblát győri irodájuk környékén állították fel, hogy ezzel is emlékeztessenek a történekre.

Az MSZP győri elnöke szerint bűncselekmény miatt indulhat nyomozás, mivel az okozott kár meghaladta a szabálysértési felső határértéket, vagyis az 50 ezer forintot.

Csütörtökön egyébként egy MSZP-s aktivista bukott le, amikor éppen az LMP plakátjait szedte le Budapesten: akkor Ferenczi István LMP-s aktivista vette észre az utcán, hogy az MSZP és Gajda Péter kispesti polgármester rendezvényeit fotózó Erdős László az éj leple alatt több LMP-s választási plakátot leszedett.