Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vágó Gábor: a fideszesek azért vágnak ki fákat, mert attól félnek, azok is Soros-ügynökök?

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az LMP listavezetője az elmúlt időszak fideszes klímaszkeptikus reakcióira reagált ma reggel egy sajtótájékoztatón. Vágó Gábor többek között azt kérdezte, azért van-e ennyi fakivágás, mert minden fa a Soros-hálózat része?


Vágó sajtótájékoztatóján Halász János államtitkár tegnapi megszólalására reagált, amely szerint a pénteki, klímaváltozás kapcsán megtartandó tüntetés mögött is Soros György áll.

Vágó beszélt arról, hogy a környezetvédelmi szabályok gyengítésével, a környezetvédelmi hatóság leépítésévél a Fidesz sokat tesz a klímaváltozás rossz következményeinek erősítéséért.

Az LMP politikusa azt kérdezte a Fidesz képviselőitől, hogy bele mernek-e majd nézni a gyerekeik szemébe, amikor megjelennek a klímamenekültek, vagy amikor Magyarországon majd félsivatagi klímaviszonyok lesznek.

Szerinte azzal, hogy a Fidesz-kommunikáció belerongyolt a klímaváltozás miatt tüntetést szervező diákokba, és Soros-ügynöközi őket, megmutatja, hogy a kormánypárt nem akar szembenézni a klímaváltozással, és nem akar ellene tenni. Pedig Vágó szerint ez lenne az igazi feladat, szembeszállni a szennyező cégekkel, mert Vágó szerint a legdurvább korrupció ma a klímaváltozással kapcsolatos cégek korrupciója.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán