Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szél Bernadett: „Van élet az orbáni modellen túl, sőt, csak ott kezdődik igazán az élet”

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest, Kodály körönd A független képviselő ma csak a Momentum menetének végén szólalt fel, az Európameneten. Először is „boldog születésnapot” kívánt az uniós Magyarországnak, a csatlakozás 15. évfordulóján.

Fotó: Mérce

Majd hangsúlyozta, az EU nem „pénzeszsák, hanem értékközösség”, ugyanakkor Magyarország ma az EU-n belüli negatív példa.

„Nekünk nem Putyin és Erdoğan a példaképünk!”

– hangsúlyozta.

Majd hansgúlyozta, olyan országban, ahol Polt Péterek, Matolcsy Györgyök és Domokos Lászlók vezetnek állami intézményeket, ahol ilyen állapotban van a közmédia és ahol a képviselők jogait most is korlátoznák az intézményekbe való belépés szigorításával, az nem demokrácia.

Május 1. lévén Szél kicsit a dolgozók jogairól is beszélt, itt a dolgozó nők egyenlő jogaiért való kiállást, és egy erős magyar szociális háló szükségességét hangsúlyozta. Azt is kiemelte, nem maradhat az EU-n belül ekkora különbség nyugat és kelet között.

„Van élet az orbáni modellen túl, sőt, csak ott kezdődik igazán az élet”

– jelentette ki.

Majd arról beszélt, a klímakatasztrófa iránti felelősség alapvető közös érdek, hiszen elhanyagolása a legnagyobb felelőtlenség, és ebben a legfiatalabba generáció, akik már ebbe beleszülettek, a legérdekeltebbek közé tartozik.

„Európának nem szabad a klímaszennyezést szótlanul nézni, és főként, nem szabad azt finanszíroznia.”

Ezért alapvető változás kell, hogy Európa fenntarthatóvá váljon.

Címlapkép: Mérce