Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Dobrev Klára szerint ma a dolgozókat és az EU-csatlakozást ünnepeljük

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest, Városliget Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció listavezetője a párt május elsejei rendezvényén elmondta, két okból ad a mai nap ünneplésre okot:

  • 150 éve voltak bátor és elszánt emberek, akik harcoltak a munkások jogaiért, és elérték a 8 órás munkanapot, a sztrájk és a szakszervezetek intézményét. Ma tehát azokat a tanítókat, gyári munkásokat, árufeltöltőket és nővéreket ünnepeljük, akik hátukon viszik az országot.
  • És ma 15 éve lettünk az EU tagjai, amellyel úgy érezhettük, 1000 év történelem után végre kikötöttünk a partoknál és hazaértünk.

Budapest, 2019. május 1.
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-listavezetõje, képviselõjelöltje beszédet mond a Majálisozz a DK-val címû rendezvényen a budapesti Városligetben 2019. május 1-jén. MTI/Mónus Márton

Illetve megemlített két okot is, ami miatt kesereghetünk:

  • Rossz élete van a tisztességesen dolgozó embereknek, megnehezítették a sztrájk feltételeit, bevezették a rabszolgatörvényt, a közszolgáktól az ebédidejüket is elvették, sokan pedig ugyanannál a cégnél sokkal kevesebbért dolgoznak emberek, mint Németországban.
  • Az EU tagságunk 15 évéből elherdáltak 10 évet. Eltűntek a fejlesztési források, amik Orbán haverjainál, pontosabban Orbánnál kötöttek ki – mondta Dobrev.

Ugyanakkor hozzátette, ő nem szomorkodni, hanem felháborodni és utat mutatni jött. Ezt követően bemutatta programjának fő pontjait. Az Európai Egyesült Államok létrehozásáról Dobrev Klára elmondta, Magyarország számára nincs más út, csak az, hogy egy erős európai közösség egyenrangú polgára legyen.

Budapest, 2019. május 1.
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-listavezetõje, képviselõjelöltje beszédet mond a Majálisozz a DK-val címû rendezvényen a budapesti Városligetben 2019. május 1-jén.
MTI/Mónus Márton

Beszélt az európai minimálbérről, családi pótlékról és minimálnyugdíjról, és leszögezte, hogy az Európai Egyesült Államok gazdagabb Magyarországot jelent.

Azt is elmondta, az elkövetkezendő években a világ nagy kihívásaira, mint például a klímaváltozásra, a globalizáció okozta szegénységre, vagy a nemzetközi terrorizmusra csak közösen, európai összefogással lehet válaszolni – mondta.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Mónus Márton