Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Boros Péterné: Tisztes munkáért járó tisztes bért csak erős szakszervezetek tudnak kiharcolni

Ez a cikk több mint 4 éves.

Városliget Boros Péterné a  Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke is az szakszervezeti tagok és munkások elődeinek elért munkajogi eredményeit méltatta.

Majd arra tért ki, hogy március 14-én három közszolgálati területre hirdetett sztrájkot (erről a Mércén élőben tudósítottunk – aszerk.) az MKKSZ.

Borosné felidézte, a magyar közszolgálati dolgozóknak saját „közrabszolgatörvényük” van, amely példátlan kiszolgáltatottságot jelent a közszolgálati dolgozóknak. Úgy fogalmazott, bár a kormányzati tisztviselők bérét emelték, arról nem szólnak a hírek, hogy a béremelést évtizedes bérbefagyasztás előzte meg, ahogyan arról sem, hogy a béremelés mellett szabadságot és ebédidőt vettek el, és megszűntek az előmenetel törvényi garanciái.

Borosné hangsúlyozta, az MKKSZ követeli, hogy kormánytisztviselők mellett a járási és megyei dolgozók is kapják meg az illetményemelést július 1-jétől, és legyen újra ünnep a közigazgatás napja.

Boros Péterné. Fotó: Mérce

„A mi munkáltatónk a mindenkori kormány, és ez a kormány is csak az erőt tiszteli. Tisztes munkáért járó tisztes bért csak erős szakszervezetek tudnak kiharcolni”- zárta beszédét az MKKSZ elnöke.

Borosné beszédével véget ért a szakszervezetek demonstrációja, a Városligetben további programokkal várják az érdeklődőket. A vonulásról és a beszédekről készült közvetítésünket teljes egészében visszanézhetitek itt:

 

Címlapkép: Boros Péterné. Fotó: Mérce