Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium pedagógusainak szolidaritási gesztusa

Ez a cikk több mint 5 éves.

Bár a szolidaritási sztrájkot, amit a PDSZ hirdetett meg, az utolsó pillanatban az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a tankerületek végül elkaszálták, azért nem maradt tanári kiállás nélkül a mai nap.

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai ugyan tudomásul vették, hogy a PDSZ arra kérte a pedagógusokat, hogy saját érdekükben ne kezdjenek inkább sztrájkba, de egy fotó erejéig összeálltak, hogy ebben a formában legalább kifejezzék szolidaritásukat a közszférában dolgozókkal.

Nagy László, az iskola pedagógusa, és egyben a helyi sztrájkbizottság tagja a Mércének elmondta: előzetes felmérésük szerint a tantestület 60 százaléka vett volna részt a sztrájkban, ha erre lehetőségük lett volna. Viszont miután kiderült, hogy erre jogszerű lehetőségük nincsen, úgy döntöttek, hogy

„Maximálisan támogatjuk a közszolgálati dolgozók ágazati követeléseit, ezért döntöttünk a szolidaritási gesztus mellett” – mondta a pedagógus.

Nagy László azt is jelezte: mivel minden óra meg lett tartva, kötelezettségeiknek eleget tettek, így nem gondolja, hogy ez a szimbolikus kiállás retorziókat vonna maga után.

Ez már csak azért is fontos kérdés, mert a kockásinges tiltakozások idején azért volt példa arra, hogy a megmozdulásokban résztvevő tanárokat, igazgatókat szorongatták.

És volt, aki nem tudott részt venni a gimnáziumban a fotózáson, ugyanis éppen osztálykiránduláson van, mégis részt vett a szolidaritási gesztusban:

A Kölcsey Ferenc Gimnázium két osztálykirándulást vezető pedagógusa, Törley Katalin és Erőss Orsolya egyenesen Normandiából fejezte ki szolidaritását.

Címlapkép: Kölcsey Ferenc Gimnázium