Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megérkezett a fehérsapkás kommandó Tatabányára

Ez a cikk több mint 5 éves.

Bősz Anett, a Liberálisok képviselője kezdte a fehérsapjások sorát, aki a kiállás, a tiltakozás kultúrájának meghonosodásáról beszélt, valamint arról, hogy ideológiai hovatartozástól függetlenül ki kell állnia a demokratikus értékeket vallóknak, és közösen kell követelniük a demokráciát és a jogállamot.

Ezután Demeter Márta, az LMP tagja szólalt fel, aki szerint a kormány semmibe vette a munkavállalók és a szakszervezetek követeléseit, azonban az ellenzék most együtt mozdul velük, emellett emlékeztetett,

ma több, mint 40 helyen folynak tiltakozások az országban.

Kifejtette, legfontosabb feladatuk jelenleg a rabszolgatörvény eltörlése, azonban tennivalóik ennél számosabbak – ezután kiemelte, támogatják a sztrájkot, mint mondta,

legyen sztrájk!

Elmondta továbbá, ők a multik helyett az emberek oldalán állnak, így bojkottot hirdetnek azon multik ellen, melyek élnek a rabszolgatörvénnyel, valamint megjegyezte az állam is rosszul bánik a neki dolgozó munkásokkal.

Majd Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő tette fel az adekvát kérdést, ki akarja kimosni Bayer Zsolt száját.

Mint monta, azért vannak ott, hogy egy tatabányai se érezze magát egyedül, majd az egész országnak üzente, hogy ők fehér sapkások itt vannak, hogy megmentsék az országot.

Megemlékezett a tüntető tömeg heterogenitásáról, miközben mind azért küzdenek, hogy a demokrácia, a jogállam és a jóléti állam ne csupán álom legyen – ezekért a dolgokért pedig rendszeresen meg kell küzdeni, mégpedig ideológiai állásponttól függetlenül, együtt – visszhangozta az összeborulás narratíváját.

Feltette a kérdést: mi a teendő Orbánnal és „kutyáival” szemben? Majd meg is válaszolta: részt kell venni a választásokon, és az ellenzéki összeborulás jelöltjére kell szavazni.

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa kezdetnek leverőlegényezte Németh Szilárdot, majd arról értekezett, Némethet a bíróság többször elítélte, emellett még hazudik is.

Mint mondta, tudjuk hogy Orbán és Németh azért hazudik róluk, nőkről, mert félnek.

Ők pedig nem fognak meghátrálni, továbbra is az emberekkel együtt fogják folytatni az ellenállást. Hozzátette, Orbánék azt hitték a bejglifogyasztás közben a nép megunja majd az ellenállást, ez azonban szerinte nem következett be – ez az ellenállás pedig nem csupán a rabszolgatörvényről szól, de a NER eltakarításáról.

Szabó kijelentette, addig nem hátrálnak meg, míg Orbán hatalmon van.

A képviselő ezután felszólított minden résztvevőt, beszéljenek a NER bűneiről mindenkivel, aki nincs azokkal tisztában, hozzanak el minél több embert a tüntetésekre, és támogassák a szakszervezeteket, valamint természetesen ő is értekezett egy sort arról, hogy Orbán ellen mindenkinek össze kell fognia.

Szél Bernadett a köztévében forgatott valóságshow-jával kapcsolatban nosztalgiázott kezdésként, mikor állítása szerint túlórázott, majd kifejtette, a munkásoknak nem kellene túlórázniuk.

Megemlékezett a szélsőséges társadalmi egyenlőtlenségekről, melyek abban is megnyilvánulnak, hogy Orbán és társai luxusrepülőznek, luxusjachtoznak, miközben a nép gyermekeinek heti hat napot kell dolgozniuk. Elmondta, ennek ellenére

nincs két Magyarország.

Majd hozzátette:

„egységben az erő”

valamint hogy az országnak meg kell állnia.

A DK-s Vadai Ágnes elmondta, majd negyven napja vár arra, hogy egy fideszes elmagyarázza neki, miért fogadták el a rabszolgatörvény – azonban a türelmük véget ért.

Mint mondta, nem azért lett politikus hogy gombokat nyomogasson, hanem hogy egy jobb országot csináljon, melyben mindegy hogy milyen ideológiát vall valaki, hogy hova szavazott, mindenki magyar, és senki sem veheti magának a bátorságot hogy valakit megfosszon magyarságától

Eközben lassan több a stadion, mint a körzeti orvos.

Látjuk, hogy szövi át a gazdaságot a korrupció, hogy nem működik az egészségügy és az oktatás, és eközben a miniszterelnök fél kiállni a nép elé és elmondani, ez a helyzet teljes mértékben megfelel neki.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselője emlékeztetett, egy éve senki nem gondolta volna, hogy valaha egy színpadon fog állni a fehér sapkás politikusok.

Varga-Damm szerint ezt Orbán sem gondolta volna, azonban a miniszterelnök tévedett.

Nem véletlen hogy nem foglalkozik nőügyekkel, hisz kisebbrendűségi komplexusa van a nőkkel szemben. Orbán úgy gondolta emellett a képviselő szerint, ő majd uralkodni fog ezen az országon, azonban

Magyarországon nem uralkodhat senki.

Orbán rosszul számolt, mert az ellenzéki képviselők minden nép elleni támadásnak igyekszik ellenállni. A továbbiakban a büszke magyar nemzetről értekezett, valamint arról, hogy jelenleg Magyarország neve szitokszó Európában, azonban ezen változtatni kívánnak.

A tüntetés végén a fehérsapkás kommandó tagjai közösen elénekelték a Kossuth-indulót.

Címlapkép: Mérce