Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Boross Péterné: be a szervezetbe!

Ez a cikk több mint 5 éves.

Tatabányán a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke jó, vagy inkább jobb napokat kívánt. Az MKKSZ-nek is fáj a rabszolgatörvény, azonban a közszférában más súlyos hátrányok is vannak a bérezés és a munkakörülmények területén.

Szervezete a kezdetektől tagja a sztrájkbizottságnak, azonban ők már meghirdették sztrájkjukat március 14-re, és várják hogy mások is csatlakozzanak, vagy sztrájkot jelentsenek be. Felszólította a hallgatóságot,

„ne hagyjuk hogy a munkáltatói túlhatalom döntsön mindenről”

Emlékeztetett, idén már hatodik alkalommal készülnek sztrájkra az önkormányzati dolgozók, mivel 11 éve még mindig csak ígéret a béremelés 17.000 ember számára, a szociális ágazatban dolgozóknak pedig a legalacsonyabbak a béreik az állami szektorban.

Többek között ezen problémák miatt részletes sztrájkköveteléssel fordultak Orbánhoz.

Borosné ezután felhívta a résztvevőket, támogassák a közszféra dolgozóinak sztrájkkövetelését – a munkaharcuk nemcsak értük zajlik, hisz a teljes társadalom érdeke, hogy az adófizetők minőségi közszolgáltatásokat kapjanak.

Emellett kifejtette, akkor lesz a harc sikeres, ha kitartóak lesznek és támogatják egymást, nem hagyják hogy megosztani magukat.

A szakszervezeti vezető szerint érdemi megbeszélést akarnak, mint egyenjogú emberek – a rendszerváltás története igazolja, hogy a konfliktusokat egyenrangú felek tárgyalásával lehet megoldani. Az MKKSZ-ben a sztrájk előkészítéséért mindent megtesznek, és remélik, mások is erre készülnek.

Majd emlékeztetett, a közszférában csak ott lehet sztrájkolni, ahol van szakszervezet, így

mindenkit felszólított, lépjen be a szakszervezetbe.

Címlapkép: Mérce fotó