Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az írók is szolidaritást vállalnak a munkavállalókkal

Ez a cikk több mint 5 éves.

Folytatódnak a beszédek a Clark Ádám téren, ahol a frissen alakult Írók a szolidaritásért csoport képviseletében Baán Zsófia szólalt fel. A kezdeményezéshez több mint 200 író, irodalmár, műfordító és az irodalom terén tevékenykedő csatlakozott a társadalom kiszolgáltatott tagjaival való szolidaritás jegyében:

„Mi, írók, irodalmárok szolidárisak vagyunk a társadalom kiszolgáltatott tagjaival.

Szolidárisak vagyunk a munkásokkal, az érdemi egyeztetések nélkül elfogadott túlóratörvény áldozataival. Szolidárisak vagyunk az őket képviselő szakszervezetekkel, és mellettük állunk sztrájk idején.

Szolidárisak vagyunk a diákokkal és a pedagógusokkal, a centralizált és bürokratikus köz- és felsőoktatás elszenvedőivel.

Szolidárisak vagyunk a kilátástalan helyzetbe hozott tudományos kutatókkal, az MTA dolgozóival.

Szolidárisak vagyunk mindazokkal, akik támogatásra, segélyre szorulnak, s akiket a kormány hathatós segítségnyújtás helyett jogaiban korlátoz.

Szolidárisak vagyunk mindazokkal, akik az esélyegyenlőség hiányában nem tudnak jelenlegi helyzetükből se tanulás, se munkavállalás révén kiszakadni.

Szolidárisak vagyunk mindazokkal, akik bármilyen okból hajléktalanná váltak, akiket kilakoltatnak az otthonukból, és létezésüket törvény szankcionálja.

Szolidárisak vagyunk mindazon civilszervezetekkel, amelyek a társadalom számára hasznos munkát végeznek, és eközben el kell szenvedniük az állam ellehetetlenítő intézkedéseit.

Szolidárisak vagyunk a kultúra és a művészetek területén dolgozó társainkkal – mindannyiunkat elviselhetetlen helyzetbe hoz a kultúratámogatás ideológiai alapú központosítása.

A társadalom felelős tagjaiként kiállunk a jogállamért.”

– hanzott el.