Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint lehetnek sikeresek a bevándorlókat integráló országok

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az Euronews tudósítója emlékeztetett, Orbán szerint bevándorlás mentén válik el egymástól az Európai Unió politikai térképe – és akik támogatták a Sargentini-jelentést migrációpártiak, ahogy ezek szerint migrációpárti Manfred Weber, a Fidesz által is támogatott néppárti csúcsjelölt.

Ha pedig migrációpárti jelöltet támogatnak, hogyan veszik át a hatalmat az EU-ban?

Orbán szerint Webert „bepalizták”. Mivel úgy tudja, Weber a CEU ügye miatt támogatta a Sargentini-jelentést – a bepalizás tényállása pedig abban nyilvánul meg, hogy a CEU jogellenesen működik.

Orbán a CEU honlapján olvasta, hogy csak Magyarországon folytat képzéseket az egyetem – a magyar jogszabályok szerint pedig ha egy intézmény külföldi diplomát ad, akkor külföldön is képzést kell folytatnia.

Orbán kifejtette emellett, vannak országok, ahol már 10% felett van a bevándorlók aránya – így míg Magyarországon az a kérdés, hogyan tartsák kint a bevándorlókat, máshol az a kérdés, hogyan éljenek együtt.

Orbán elképzelhetőnek tartja, hogy a „kevert társadalmú” országok sikeresebbek lesznek mint a homogének,

egyelőre inkább nem akarna migránsokat beengedni, mert ezt veszélyesnek tartja – ahogy véleménye szerint a magyar nép is.

Véleménye szerint a migrációhoz való hozzáállás mentén oly megosztott Európa, mintha különboző planétákon élnénk.