Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint korszakváltást élünk meg éppen

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az AP tudósítója felvetette, a CEU honlapján Orbánhoz hasonlóan olvasta, magyar egyetemről van szó, azonban az is szerepel, az egyetem tevékenysége nagy részét Bécsben fogja folytatni.

Megemlítette emellett, Lázár azt mondta, nem volt baj a CEU-val egészen a Soros-migráns tengelyen folytatott kormányzati kommunikáció kezdetéig – tehát

„a migránsozás áldozatává vált a CEU?”

tette fel a kérdést a riporter.

Orbán erre válaszul abba kapaszkodott, a CEU képzései nagy részét viszi Bécsbe, vagyis valami marad Budapesten is.

„Nincs elüldözve, nem kell eltakarodnia, nem toloncolták ki jogi úton, egy része marad”

– fejtette ki a miniszterelnök.

Mint mondta, a fél világot bepalizták azzal, hogy Magyarországrol elüldözték a „Soros-egyetemet”, azonban ez szemenszedett hazugság.

Orbán állítása szerint ismeri Sorost, és „nem az az ember, aki csak úgy elmegy”.

Erre válaszul az AP tudósítója azon hasonlattal élt, olyan ez mint mikor valakit kilakoltatnak, de a lakcímkártyáját megtarthatja.

Kitért emellett Orbán egyik kedvenc nünükéjére, a baloldali médiatúlsúlyra is – az újságíró szerint ez azért tűnhet így, mert a kormánytól független médiumok egymástól is függetlenek, míg a kormánypárti médiabirodalom 476 egysége egyazon szöveget szajkózza szakadatlanul.

Orbán erre kifejtette – továbbra is úgy gondolja, baloldali médiatúlsúly van, azonban ez egész Európában változóban van a médiapiac.

Korszakváltásban élünk, melyben a liberális hegemónia a migráció kérdésköre miatt átadja helyét a konzervatív erőknek a politika, a filozófia, a kultúra, és ezzel páthuzamosan a média világában is.